Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Ferdi Özbeğen'de kansere yenik düştü

Ferdi Özbeğen'de kansere yenik düştü
 

2013 yılının Ocak ayı ne lanetli bir aymış!

Ünlüler birbiri arıdan bu dünyadan göçüp gidiyor…

Ocak ayında kimleri kaybettik?

Mehmet Ali Birand, Toktamış Ateş, Ahmet Mete Işıkara ve ünlü müzisyen Ferdi Özbeğen.

Ferdi Özbeğen 12 yıldan beri görmekte olduğu kanser tedavisinde maçı kaybedenlerden. Tıpkı Mehmet Ali Birand gibi, Toktamış Ateş gibi…

Peki, Ferdi Özbeğen kimdir?

1941'de doğan sanatçı, anaokulu ve ilkokul birinci sınıfı şişli Terakki Vakfı Özel Işık Koleji'nde okumasına rağmen, İzmir Özel Türk Koleji'nden mezun olur. İstanbul İktisat Fakültesinde üniversite eğitimine başlar. Anca bu eğitim fazla uzun sürmez ve müzik yaşamına adım atar.

Kısa süren üniversite yaşamından sonra, müziği denemeye karar veren sanatçı, 1965 yılında Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği "Altın Mikrofon" yarışmasına katılır. Böylece 1963'te başlayan ve bir ömür sürecek müzik yolculuğuna kesin olarak çıkmış olur.

Yarışmadan sonra kendi orkestrasını kurar ve eserler üretmeye başlar. 1974 yılında İstanbul Çınar otelinde çalıştığı sırada, otelin greve gitmesiyle orkestrası dağılır. Sanatçı bundan sonra müzik yolculuğuna tek başına devam etmek zorunda kalır. 1977 yılında ilk albümünü çıkarır. Ülkü Aker, Osman İşmen ve Yaşar Kekeva ile uzun yıllar beraber çalışacakları bir yola adım atarlar.

Müzik kariyerine 28 albüm sığdıran başarılı sanatçı son olarak eski eserlerinden seçilmiş 18 şarkıdan oluşan "Cansuyum" adını verdiği albümü 2006 yılında çıkarmıştır. Albümlerinin yanı sıra pek çok derleme ve aranjman çalışmalarına da yer veren Özbeğen, "Best Of" albüm çıkarma modasına uyarak, aynı yıl içerisinde 400 eser arasından seçtiği 25 şarkıdan oluşan bir de "Ferdi Özbeğen Best Of" albümü yapmıştır.

Rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde solunum yetmezliği nedeniyle uyutularak tedavisi sürdürülen Ferdi Özbeğen 28 Ocak 2013 günü saat 21.45 de, daha 72 yaşındayken vefat etti.

Rahmetliye tanrıdan rahmet ailesine ve sevenlerine metanet diliyorum.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..