Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '11

 
Kategori
Futbol
 

Ferrarin mi var derdin var

Ferrarin mi var derdin var
 

Fotoğraf, www.tff.org.tr adresinden alınmıştır.


Ferrarin mi var derdin var arkadaş. Benzinine paran yetmez. Kapı önüne bırakamazsın özel garaj gerek. Yolda giderken biri arabayı kazayla dokundurur diye tedirgin olursun. 

Bu akşamki Beşiktaş- Fenerbahçe derbisinin de sonucunu Beşiktaşlı Ferrari belirledi. Beşiktaş’ın rahat kazanıp farka gideceği karşılaşma Ferrari’nin gereksiz kırmızı kartı ve penaltıyla Fenerbahçe’nin lehine döndü. 

Fenerbahçe maça çok hızlı başladı ve 5. dakikada da öne geçti. Zaten sarı- lacivertlilerin sahaya sürdükleri kadro da kazanmaya yönelikti. Bu golden sonra Fenerbahçe geri çekilmedi. Rakibe önde bastı ve Beşiktaş yarı sahasında etkili olarak güzel pozisyonlar buldu. İlk 25 dakikada Fenerbahçe rahatlıkla farka gidebilirdi. 

Beşiktaş ise darmadağın görüntüsünden zaman içinde kurtuldu ve yaklaşık 30. dakikadan sonra oyunda dengeyi kurdu ve sonra da oyunun kontrolünü eline aldı. İlk yarının son dakikasında da Ekrem Dağ’ın mükemmel golüyle beraberliği yakaladı. 

Soyunma odasına moralli giden Beşiktaş ikinci yarıya da etkili başladı ve gündemdeki adam İbrahim Toraman’ın golüyle 2- 1 öne geçti. Fenerbahçe resmen dağılmıştı. Sahadaki organizasyon bozulmuştu, orta sahada top yapamıyorlardı, ileri çıkışlarda top kaybedip Beşiktaş’a pozisyon veriyorlardı. 

51. dakikada Fenerbahçe’nin duran topunda Ferrari, Lugano’yu ceza sahasında kale önünde bir pankreas güreşçisi gibi boynundan tuttuğu gibi yere indirdi. Hakem Cüneyt Çakır tartışmazsız penaltı olan bu pozisyona “devam “ dedi. 

Almeida'nın 60. dakikada kaçırdığı ya da Volkan’ın kurtardığı top gol olsaydı maç çok farklı bir yere giderdi. Oysa bu topun dönüşü maçın kaderini değiştirdi. 63. dakikada Ferrari, Lugano’ya boş pozisyonda dirseği geçirdi. Pozisyon tartışmasız kırmızı kart ve penaltıydı. Ferrari yaptığı bu sorumsuzlukla en büyük kötülüğü kendi takım arkadaşlarına yaptı. 

Bundan sonra maç Fenerbahçe lehine farka gitti. Aykut Kocaman, dördüncü golden sonra yaptığı değişikliklerle skoru koruyup maçı rölantiye almayı düşündü. 

Özetle Beşiktaş farka gidebileceği bir maçı Ferrari’nin sorumsuzluğu nedeniyle farklı kaybetti. Fenerbahçe’de Niang ve Dia oldukça iyilerdi. Alex, maçın büyük bölümünde kayıp olmasına rağmen Beşiktaş’ın oyunda eksik kalıp düştüğü andan sonra sahneye çıktı. Bir asist ve üç golle de maça yine damgasını vurdu. Kaleci Volkan ise belki de maçı kurtaran adam oldu. Aynı şekilde Beşiktaş’ta da Rüştü mükemmeldi. O da pek çok pozisyonu kurtardı. 

Beşiktaş yine kaybetti. İbrahim Üzülmez’i sözleşme feshiyle cezalandırıp İbrahim Toraman’ı bir hafta sonra sahaya sürenler şimdi tekrar düşünmeli. Bu mesele büyük bir para cezası ve futbolcuların barıştırılmasıyla sonuçlandırılabilirdi. Takımı böyle karışıklığa sürüklemeye gerek yoktu. Beşiktaş, İbrahim Üzülmez’ in sözleşmesini fesh ettikten sonra maç kazanamadı. Buna dikkat çekmek istiyorum. 

Şimdi lig yine farklı bir hal aldı. Fenerbahçe şampiyonluk yarışında ciddi bir avantaj yakaladı. Fenerbahçe’nin bundan sonraki maçları şimdi daha da önem kazandı. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..