Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '13

 
Kategori
Eğitim
 

Fikir olmak..

Fikir olmak..
 

Dünyayı baştan yapılandırmanız gerekmez, hükmetmeniz yeter... Evet bir ülke dünyayı kontrol etmek için dünyayı geliştirmez kendini geliştirir fakat hükmetmek için yıkar, insanlarda böyledir. Hayatlarına hükmetmek için kendini geliştirir ve tabuları yıkar, aksi halde kendi hayatını yaşamaz, resmi başkası çizer o sadece boyadır hayatı o kadardır, fırça olmak değil mesele, tutan el olmakta, onun bağlı olduğu vücut olmakta, beyin olmak yani fikir olmak gerekir.
 
Türkiye'de fikir olmak için kendini geliştirmek ve dini dogmaları, bürokratik engelleri, ekonomik zorlukları, etnik farkları ve daha pek çoğunu aşmak bütün tabuları yıkmak gerekir.
 
Bu milletin en büyük sorunu ne eğitimdir, ne ekonomidir, ne tarihidir, ne etnik yapısıdır, ne coğrafyasıdır ne de bunlar gibi rakamlarla, şekillerle, yazılarla ifade edilen şeylerdir.
 
Bizim sorunumuz bir fikir ortaya koyamamaktır. Bana kalırsa biz olan fikirleri kullanmaktan aciz hale geldik.
 
Örnek olsun diye eğitimden bahsedicem. Mustafa Kemal'in kendisinin ortaya koyduğu, Misak-ı Maarif'ten kaçımızın haberi var. Lütfedip okuyunuz ve kendinizi şu sözleri aklınızdan geçirirken bulacaksınız. Evet benim istediğim sistem budur, ama nerdeee bunu yapacak adam.. Mısak-ı Milli, Misak-ı İktisadi, Misak-ı Maarif, Misak-ı... Her konuda bir fikir bir plan bir sistem var arkadaşlar. Elimizin altında, hepimiz nerede olduğunu biliyoruz.
 
Bunları gerçekleştirmek için kahramana mı ihtiyacınız var? Açın Mustafa Kemal'in Söylev'ini okuyun, feyz alacağınızdan eminim, içinizde istek var ise.
 
Evet bizim her şeyimiz fazlasıyla var arkadaşlar. Ya bu temelden yola çıkalım ya da bunun daha üzerine çıkalım. Ama geri kalmayalım, korkarım ki günler yaklaşıyor, bu sömürü düzenine yeni dünya düzenine devlet olarak boyun eğmek durumunda kalacağız, o gün bu devleti yine bu millet ayağa kaldıracaktır, siyasetçileri ya da ekonomistleri değil, bizler yapacağız ve yine tam 100 yıl sonra dünyanın bütün sömürülen halklarına yine biz örnek olacağız.
 
Senaryo aynı, başta hainler yine var, etrafta düşmanlar yine var, aşırı zenginler azınlıkta aşırı fakirler çoğunlukta, etnik milliyetçilik aynı Osmanlı'nın sonundaki gibi başladı (Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Ermenistan... unutmayın), sömürü başladı Düyun-u Umumiye neyse bu bankalarımızın özelleştirilmesi aynıdır....
 
Evet şimdi kahraman zamanı ve kahramanımız var. Atatürk.. Biz onun açtığı yoldan ilerlesek yetecek bütün bunları def etmeye, o yattığı yerden ölmeyen fikirleriyle hala dünyanın saygı duyduğu tek liderdir. Unesco 152 üye ülkesiyle 1981'de Atatürk'ün 100. doğum yıldönümünü bütün üyelerin kabul oyuyla kutlamıştır, bu o Amerikayı yönlendiren büyük şirketlerin planları için kurulan Birleşmiş Milletlerin bir kurumu olan Unesco'nun bu şekilde aldığı tarihteki tek karardır.
 
Anlayan anlamıştır..
 
Toplam blog
: 21
: 608
Kayıt tarihi
: 31.07.13
 
 

Yıldız Teknik Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisiyim.. Toplumbili..