Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Filistine ağlamak

Filistine ağlamak
 

İkinci Dünya Savaşı'nda bütün dünya Nazilerin soykırım çalışmalarını bilmiyordu. Ne zamanki Almanya yenildi, işte o zaman vahşet ortaya çıktı. İnsanlardan sabun yapacak, gaz odalarında yakacak kadar akla hayale gelmeyecek katliamlar insanların kanını dondurdu. O gün insanlık insanlığından utandı. O dönemi yaşayan insanlar böyle vahşetin tanıkları olmaktan bile utandılar.

Bugün aradan 60 küsür yıl geçti. İnsanlık o günkü teknolojinin kat kat ilerisinde, insan hakları yine aynı. Bugün dünyanın bir ucunda bir balina buzullar arasına sıkışsa devletler olağanüstü hal ilan ediyorlar. Batılı devletlerin bir vatandaşı her hangi bir yerde trafik kazası geçirse ambülans helikopterini anında gönderiyor. Demokrasinin beşikleri, yatakları, yer yatakları, ranzaları, jakuzileri herşeyi mevcut günümüzde!

Anlayamadığım nasıl oluyorda dünyanın gözü önünde Filistinde soykırım yapılıyor. Nasıl oluyorda kimsenin gıkı çıkmıyor. Üç maymunu oynuyor. 50 yıl sonra mı utanıcaz insanlığımızdan? O zaman mı yas tutucaz?

Dünyayı bir tarafa bırakalım. Neden ülkemizde bu durumla ilgili hatırı sayılır bir protesto, destek konseri veya bir kampanya yapılmıyor. Haber saatlerine sıkışmış mermilere hedef olmuş bebek ve çocuk görüntüleri var sadece. Konu İsrail' mi? Onun için mi kimsenin sesi çıkmıyor? Onlar zamanında soykırıma uğradı, şimdi onlardan özür dilemek için önlerine bir grup insan mı attık, alın bunlardan hıncınızı alabilirsiniz! Almanlara soykırım uygulayacak halleri yok ya!!!

İnsanoğlu hipnoz altında sanki. Türkiye devletinin Kuzey Irak' a yapacağı harekat aylarca tartışıldı. En üst düzeyde yer buldu. Ama Filistin soykırımı ne hikmetse bu kadar önem bulmuyor. Ne olması lazım acaba dünyanın oraya müdahale etmesi için çok merak ediyorum. Bu yazıyı okuyanlar belki de bana kızacaklar sadece orası mı var diye. Evet biliyorum sadece orası yok ama ben bu yazımda özellikle orayla ilgili yazmak istedim.

Bundan yıllar önce de Bosna' da vardı böyle bir soykırım. Yine sessizlik hakimdi Batı'da önce. Ne zamanki iş bitti o zaman müdahale geldi. Geride Binlerce ölü. Nasıl açıklıycaz yavrularımıza biz bu katliamları? Soracaklar bize, ne diyecez? Ne yaptın Baba/anne sen?

Tarihe insan olmaktan utanan insanlar topluluğu olarak geçiyoruz. Şimdi müdahale şansı, yardım imkanı varken elimizi kolumuzu bağlayan ne? Özellikle, Türkiye' nin kitleleri peşinden sürükleyen popüler insanları bir kampanyada Filistin için yapalım, bir kampanyada başkaları için yapalım. Ne kaybederiz?

Filistine ağlamak vicdanlarımızı yıkamaya yetmiyor. Çocukları bebekleri kurtarmaya yetmiyor. Sususz, yemeksiz, elektiksiz ve ilaçsız insanlara derman olmuyor. Hepimiz şimdiden cevaplarımızı hazırlayalım...

 
Toplam blog
: 59
: 2088
Kayıt tarihi
: 07.11.07
 
 

Psikolojik Danışmanım, 3 tane dünya tatlısı çocuğum var. Beşiktaşlıyım... Psikolojiye doğuştan bi..