- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında iç pilavlı tavuk
İÇ PİLAVLI TAVUK
MERİHİN MUTFAĞINDAN
MALZEMELER
1 bütün iri tavuk
2 su bardağı pirinç
2 kaşık tereyağı
1 adet soğan
100 gram dolmalık fıstık
100 gram dolmalık üzüm
3 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı acı biber sosu
1 yemek kaşığı yenibahar
Yeterince tuz, karabiber
1 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Tavada tereyağını eritip, fıstık ve ince kıyılmış soğanları kavuralım. Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilip 5 dakika çevirelim. Üzerine kuş üzümü ve yenibaharı ekleyip harmanlayalım. Sıcak suyu koyup tuz ilave edelim ve pilavı yarı pişmiş olarak ocaktan alalım.
Bir kapta, soya sosu, zeytinyağı ve acı biber sosunu karıştıralım.
Bu arada, temizlenmiş tavuğu yıkayalım ve sos ile içi-dışı her tarafını iyice soslayıp, içini pilavla dolduralım. Ateşe dayanıklı fırın poşetine koyalım ve kalan pilavı da etrafına doldurup poşetin ağzını sıkıca kapatalım ve 200 derece fırında, 1, 5 saat kadar pişirelim. Pilav tavuğun suyu ile pişecek, tavuk nar gibi kızaracaktır. Dilediğiniz türde bir salata eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun