Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
2837
 

Fırında iç pilavlı tavuk

Fırında iç pilavlı tavuk
 

İÇ PİLAVLI TAVUK


MERİHİN MUTFAĞINDAN

MALZEMELER

1 bütün iri tavuk

2 su bardağı pirinç

2 kaşık tereyağı

1 adet soğan

100 gram dolmalık fıstık

100 gram dolmalık üzüm

3 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı zeytin yağı

1 yemek kaşığı acı biber sosu

1 yemek kaşığı yenibahar

Yeterince tuz, karabiber

1 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI

Tavada tereyağını eritip, fıstık ve ince kıyılmış soğanları kavuralım. Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilip 5 dakika çevirelim. Üzerine kuş üzümü ve yenibaharı ekleyip harmanlayalım. Sıcak suyu koyup tuz ilave edelim ve pilavı yarı pişmiş olarak ocaktan alalım.

Bir kapta, soya sosu, zeytinyağı ve acı biber sosunu karıştıralım.

Bu arada, temizlenmiş tavuğu yıkayalım ve sos ile içi-dışı her tarafını iyice soslayıp, içini pilavla dolduralım. Ateşe dayanıklı fırın poşetine koyalım ve kalan pilavı da etrafına doldurup poşetin ağzını sıkıca kapatalım ve 200 derece fırında, 1, 5 saat kadar pişirelim. Pilav tavuğun suyu ile pişecek, tavuk nar gibi kızaracaktır. Dilediğiniz türde bir salata eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2084
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster