- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında karnabahar
İnsan beynine tıpatıp benzeyen, özellikle beyin için birçok faydaları olan kış sebzelerinden karnabaharın kıymalısını, zeytinyağlısını, kızartmasını ve fırında börek tadında olan yemeğini yapabiliriz. Börek tadında olan tarifini denerseniz gerçekten çok lezzetli, hafif bir yemek oluyor. Bunun için en küçüğünden bir tane karnabahar yeter.
Malzemeler:
1 adet ufak karnabahar
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
Rendelenmiş kaşar peyniri veya herhangi bir peynir çeşidi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı: Karnabahar yapraklarından temizlendikten, yıkandıktan sonra bir tencereye bütün olarak konulur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Çukur bir kabın içine 2 yumurta konularak iyice çırpılır daha sonra yoğurt, su, tuz, yağ, baharatlar ve maydanoz ilave edilerek çırpılır.
Haşlanan karnabaharları tencereden alın ve çiçeklerini ayırarak borcam bir kaba tek kat dizin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün.
Rendelenmiş kaşar peyniri veya herhangi bir peynir çeşidini koyun. Ben İzmir Tulum peynirini rendeleyip koydum.
220 derece hararetteki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.