Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Peynirli, penne makarna

Peynirli, penne makarna
 

Penne makarnanın tadı peynir ve maydanozla süslenince daha da artıyor. Yapılması son derece pratik olan ve besi değeri maydanoz, peynir ilavesiyle artan peynirli, penne makarna herkesin sevebileceği bir makarna türü.

Çocukların maydanozları hissetmemesi ve boğazlarına takılmaması için maydanozları doğrayıp, buzdolabının dondurucu kısmında biraz bekletirsek yumuşayacaklardır ve boğaza takılmayacaktır. Her türlü yemek için gerekli olan doğranmış maydanozları çok uzun bir dondurucuda tutup gerekli olunca kullanabilirsiniz.

Ayrıca makarnaların besi değeri kaybolmasın diye haşlandıktan sonra süzdüğümüz suyu alıp tekrar tencereye geri koyup o suyla makarnayı pişirmeliyiz.

Malzemeler:
1 paket penne makarna

1 yemek tabağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri veya tulum peyniri

1 çorba kaşığı biber salçası

6 çorba kaşığı zeytinyağı

1,5 tatlı kaşığı iri tuz

Yarım demet ince doğranmış maydanoz

1tatlı kaşığı iri dağ kekiği ve kırmızı pul biber

Yapılışı:

Makarnaların haşlama suyuna biraz sıvı yağ ilave edilerek makarnalar haşlanır, makarna süzgüsünün altına metal bir kap konularak süzülen su alınır ve tencereye geri dökülür. Makarnalar yapışmasın diye üzerinden soğuk su gezdirilir ve o su dökülür.

Tenceredeki süzülen suyun içinde salça eritilir, zeytinyağı, tuz, baharatlar ve maydanozlar ilave edilerek salça kısık ateşte biraz kaynatılır. Salça pişince içine maydanoz ve makarnalar ilave edilerek kısık ateşte kaşıkla karıştırarak pişirilir.

Servis yapılırken tabakların üzerine rendelenmiş peynirler konularak servis yapılır.

Afiyet olsun

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..