Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ispanaklı mantar yemeği

Ispanaklı mantar yemeği
 

Mantar yemeğini ıspanak veya pazı yapraklarıyla beraber pişirince değişik bir lezzet ortaya çıkıyor. Son derece kolay ve pratik bir yemek olan ıspanaklı mantar yemeği sizi vaktinizin dar olduğu zamanlarda kurtarır. Kolaylık olsun diye 1 yemek tabağı dolusu doğranmış ıspanak veya pazı yaprağını derin dondurucuda bir poşet içinde saklayın ve kullanacağınız zaman çıkarın böylece vakit kaybetmemiş olursunuz.

Malzemeler:

500 gram mantar

1 yemek tabağı dolusu doğranmış ıspanak

1 tane orta boy kuru soğan

1 çay kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı silme zerdeçal

Tavanın dibini kaplayacak şekilde zeytinyağı

Yapılışı:

Ispanak yaprakları yıkandıktan sonra bir parmak kalınlığında doğranır, soğan rendelenir.

Mantarlar yıkandıktan sonra ortadan ikiye kesilir. Tavanın dibini kaplayacak şekilde zeytinyağı konulur ve zeytinyağı ısınınca içine mantarlar konulur ve mantarlar karıştırarak alt üst edilir.

Mantarların üzerine tuz, zerdeçal, kırmızı toz biber, toz şeker serpilir ve tekrar karıştırıldıktan sonra ıspanak yaprakları mantarlara ilave edilir.

Karıştırarak pişirilen yemeğe hiç su dökülmez yine de ıspanakların ve mantarların suyu tavanın dibinde birikir. Arzu edilirse suyu çektirilir veya bir kevgirle ıspanaklı mantarlar başka tabağa alınır.

Afiyet olsun.

 

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..