Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı Tavuk Sote
 

MALZEMELER
600 gram kadar kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
Yarım kilo  kültür mantarı
3 yemek kaşığı ile zeytinyağı
1 adet orta boy  domates
2 adet isteğe göre  tatlı yada acı yeşil biber
2 adet kırmızıbiber
1 çay kaşığı ile taze çekilmiş renkli tane karabiber
1 tatlı kaşığı ile kekik
1 çay kaşığı ile tuz
 
NASIL YAPILIR?
Sıcak suda bekletip kabuğunu soyduğunuz domatesi minik küpler halinde doğrayın.
Yeşil ve kırmızıbiberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardıktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın.
Mantarları büyüklüğü ve isteğinize göre iri parçalar ya da ince dilimler halinde güzelce halinde doğrayın.
Zeytinyağını i bir ocakta tavada kızdırın.
Kuşbaşı olarak doğranmış olduğunuz kemiksiz tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte sote leyin.
Sonra; doğranmış kırmızı  ve yeşil biberleri, mantarı ekleyin soteleşme işlemini 10 dakika kadar devam edin.
Son olarak; doğranmış domatesi, tuzu, çekilmiş taze ya da kuru naneyi karabiberi ve kekiği ekleyin.
Domatesler iyice suyunu çekene kadar orta ateşte pişirme işlemine devam edin .
İsteğe göre: ince olarak kıydığınız maydanoz ilave ederek sıcak olarak servis yapın.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..