Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '22

 
Kategori
İlişkiler
 

Flörtte ne İstediğini Bilmek

Hepimiz, azı istisna olacak şekilde evet hepimiz çoğu zaman ya da zaman zaman ne istediğimizi unutuveriyoruz. “En son neyi istemiştim” diye sorsak bulmak zor bile olabilir.
Ne istediğini ve neleri istemediğini söylemek de yetmiyor, onu isteyeceksin kararlı olacaksın ve unutmayacaksın. Ayrıca ne istediğini bilmeyenle aynı suya girmeyeceksin.
 
Gerçekten bir ilişki insanısın, aynı da böyle birini istiyorsun hayatında ve karşına çıkan kişiden emin olmak istiyorsun. Bunu hemen anlayamıyorsan zaman verebilmelisin. Zaman verirken bu sorunun cevabını alana kadar gerçekten bir ilişki insanı gibi davranabilmelisin. Yani niyetler netleşmedikçe ilişki nüanslarını yaşamamaya kararlı olmalısın. En zoru ama doğrusu da bu! Peki ne yapmalı ve yapmamalısın:
 
1- Gerçekten ilişki insanıysan karşı tarafın niyetini anlamak uğruna dengesiz davranmamalı, aksi söylemlerde bulunmamalısın. En sık gördüğümüz hata da bu. İlişki insanı olduğunu söylerken davranışların ya da anlatımların “takılma” ve “umarsızlık” izleri taşımamalı. Bunu yapma, yapan biriyle karşı karşıyaysan da bu önemli bir sorun haline dönsün ve çözüm gerektirsin.
 
2- Bazen isteğimizi basit görür ve hayıflanırız. “Sadece net, açık ve karşılıklı bir şey istiyorum” dersin mesela. Çok basit, ne ala. Ancak net ve açık olmazsın, net ve açıklığı iğne deliklerini geçe geçe ararsın, “şans veriyorum” derken belirsizliği karşılıklı ve olağan hale döndürürsün. Sonra bu kadar basit bir isteğin olmayışına canını sıkarsın. Denklem basit de sen o basit çizgide gitmedin, sorun sensin. Yani sen dengeli netlik ve açıklık halinde olabilmelisin.
 
3- İstediklerini istemediğin detaylar çevreler. Bu yüzden isteklerinle ilgili emin olamadığın yerde istemediklerini kendine hatırlatabilmelisin. Örneğin bir flörtte kendine ve ona şans veriyorken işler bulanıklaştığında belirsizlik istemediğini ya da iletişimsizliği sevmediğini kendine hatırlatarak bu istemediklerin üzerine netleştirme konuşması yapmalı ya da vazgeçebilmelisin. Yani isteklerine sıkı sıkı sarıldığın ve şans verdiğin kadar bulanık sularda istemediklerini hatırlayarak o sudan gücünle çıkabilmelisin.
 
4- Onun istediği kişi olup olmadığın değil onun senin için isteklerine uygun biri olup olmadığı gündeminde olsun. Bu gündemi unuttuğun her an onun sana dair tasarruflarına muhtaç hale düşersin. Örneğin onun iletişim kurmasını ya da bir hamle yapmasını bekliyorsan haklısın, beklemeyi de bilmelisin ama bu beklemenin bir anlamı, süresi ve neticesinde sana dair kararı olmalı. Beklediğin şey olmadığında onun sana dair tasarruflarının hezimeti değil, gurur eziyeti değil aksine onun seni zaten hak etmediği gerçeği avuçlarında olmalıdır. Zor deme gerçekten bunu düşünmek kolay. Sadece aksini düşünürken bunu hatırla yeter.
 
5- Bir de bazı hikayelere ne isteyerek başladığını görebilmeli ve gerçekçi olabilmelisin. “Ben zaten bir şey hissetmeden başlamıştım” dediğin bir iletişimde onun davranışları birden önemli hale gelmemeli ve böyle başladığın gerçeği de aklına gelmeli. Sırf o aramadı diye istiyor mu oldun yoksa egon mu zedelendi? Öylesine başladığın bir flörtte karşı tarafın “öylesine başladığı”, bir şey hissetmiyorken karşındakinin “hisleri” duygularını kaosa sürüklememeli. Belki de sen öyle olduğun için eşleştiniz! 
 
İstediklerin ve onu çevreleyen istemediklerin kılavuzun olmalı, ona göre davranmalı, anlık gerçeklerini görmeli ve fakat her koşulda hikayelerin olmazlıklarında sana açılan pencereden bakabilmelisin ama onun gözünden değil kendi gerçeklerinden.
 
Betül Yergök 
İnstagram: @betulyergok
 
 
Toplam blog
: 162
: 74
Kayıt tarihi
: 07.08.18
 
 

Parapsikoloji Uygulayıcısı Mentalist Betül Yergök, uzun yıllar çalışmalarının ardından Mentalizasyo..