Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Formların Diyaloğu

 
   Form, maddeyi nesne haline getiren unsurdur. Aristoteles, maddenin ancak form sayesinde gerçeklik kazandığını, biçimlenip şekillendiğini, belirli niteliklere büründüğünü düşünmekteydi. Buna karşılık formun da ancak maddede kendini gerçekleştirebileceğini savunmaktaydı. Madde hiç bir biçime sahip olmasaydı yokluk durumunda bulunurdu. Form yüzeyleri ayırmakla, soyut ve geometrik olmakla birlikte ruhsal bir güce de sahiptir.
 
   Sanatçı, yapıtlarını kurgularken dış dünyanın ve iç algısının ona sunduklarından yararlanır ve sonra kendi düzeninde anlatır. Bu, sanatçının içsel diyaloglarının kendi kurguladığı oyunda form bulmasıdır.
 
   12 sanatçının bu konudaki sorgulamalarından ve yaşamdaki sonsuz iletişimlerinden yola çıkılarak bu sergi planlanmıştır. Sanatçılar sergi için, kendi anlatım dillerinde eserler üretmiştir. Bunun yanısıra bu sergide günlük hayattaki fikir, söz, düşünce temaslarının sanat eserindeki yansımasının bir diğer  anlamda, biçimlerin sembollerin birbirlerine etkileri ve etkileşimlerinin neler olacağı sorgulanmak istenmiştir
 
   Farklı sanatçıların arasındaki karşılıklı konuşmalar sonsuz çeşitlilikte diyaloglar oluşturur. Bu diyalogların birleşimi ve etkileri de sonsuz varyasyonlar taşıyor. Bu bağlamda her sanatçı diğer(ler)nin sembolünü, formunu, kendine ait çerçevesinden söküp deneyimleri, birikimleri, görüşü doğrultusunda yepyeni bir kompozisyon kurgulamış, yeni bir sanat eseri üretmiştir.
Formların diyaloğu'nda her bir sanatçıdan kişisel eserlerinin yanısıra, sonsuz seçeneklerden sanatçıların seçtiklerinin yanlızca bir tanesini göreceksiniz.
 
Alp Yavuz, Ataman Oğuz Yılmaz, Dinçer Güngörür, Emine Şenses, Engin Beyaz,
Işıl Dural, Mustafa Albayrak, Nalan Türkeri, Nehir Kılıç, Peruze Hamurcu, Zehra Başaran, Zeynep Boztemir
 
‘’Formların Diyaloğu’’  Sergisi  5 Ocak 2019 - 27 Ocak  2019 tarihleri arasında Adahan Gallery’ de izlenebilecek.

 

 
Toplam blog
: 21
: 175
Kayıt tarihi
: 11.01.14
 
 

Kırklareli doğumluyum. Resim mezunuyum, yirmi yıldır aktif şekilde; sanat ve eğitim hayatının içi..