Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '17

 
Kategori
Futbol
 

Futbol Resitali

Ligin en iyi futbolunu oynayan iki takımın mücadelesi tam bir futbol resitaline sahne oldu. İki takımın teknik direktörünü de, futbolcularını da can-ı gönülden kutluyorum.

Beşiktaş maça hızlı başladı ve daha Trabzonspor önlem alamadan öne geçti. Bundan sonra Trabzonspor’un golü gelene kadar üstünlük tamamen siyah- beyazlılardaydı. Ancak Trabzonspor’un Okay ile gelen beraberlik golü, ardından da Quaresma’nın sakatlanıp çıkmak zorunda kalması oyun üstünlüğünün ev sahibi Trabzonspor’a geçmesine neden oldu.

İkinci yarıya yürek dayanmadı. İlk yarıda serseri mayın gibi dolaşan Aboubakar’ın daha fazla sorumluluk alması siyah- beyazlıların artısıydı. Nitekim Beşiktaş’ın ikinci golü de bu futbolcudan geldi.

Ancak gol fırtınası dinmedi. Trabzonspor, mağlubiyetten galibiyete yükseldi. Daha sonra beraberliği sağlayan Beşiktaş, Necip ve Mitrovic’i oyuna alarak beraberliği korumak istedi. Ancak 90+1’de sağ bek Gökhan Gönül’ün ortasında orta saha oyuncusu Atiba, kafa ile Kara Kartal’ın galibiyet golünü attı.

Trabzonspor açısından dikkat çeken Beşiktaş’ın ikinci golünde Aboubakar’a, dördüncü golünde ise Atiba’ya vuruş yaptıranın Jan Durica olmasıydı. Kısacası bu oyuncunun iki müdahalede hata yapması iki golle sonuçlandı.

Trabzonspor ve Beşiktaş, istisnasız bu ligin en iyi iki takımı. Ersun Yanal ve Şenol Güneş de en hücumcu teknik direktörler. Teknik direktörlerin ve takımların karakterleri sahaya yansıdı ve bu sezonun en mükemmel maçını izledik. Hatta belki de Türkiye ligleri uzun yıllardır böyle bir karşılaşmaya sahne olmadı.

Beşiktaş bu galibiyetle şampiyonluk şansını iyice arttırdı. Ancak bu maçı kimin kazandığının gerçekten çok fazla önemi yok. Önemli olan izlediğimiz mükemmel maç ve birbirinden güzel goller.

Türk futbolunu geliştirecek olan Şenol Güneş ve Ersun Yanal gibi teknik direktörlerdir. Türk futbolu ancak bu mantalitedeki teknik adamlara gerekli imkanlar sağlanırsa bir yerlere gelebilir.

İki takım da şu anda Türkiye Süper Ligi’nin üzerinde olmalarına rağmen konum gereği Beşiktaş şampiyonluğa koşuyor. Siyah- beyazlıların kısa süre sonra şampiyonluklarını ilan edeceklerine inanıyorum.

Eğer büyük bir terslik olmazsa önümüzdeki sezon Trabzonspor’u da bu yarışın içinde göreceğiz. Zaten Türk futbolunun da buna ihtiyacı var.

Bize bu futbol resitalini yaşattıkları için iki teknik adama da, iki takımın futbolcularına tekrar teşekkür ediyorum. Böyle bir heyecanı oldukça özlemiştik…

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..