Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '17

 
Kategori
Futbol
 

Göztepe Bolu’da Kayboldu

TFF 1. Ligde haftanın açılış maçı olan Boluspor- Göztepe karşılaşması oldukça sıkıcı geçti. Her iki yarıya da ev sahibi takım hızlı ve etkili başladı. Ancak bu durum sadece 10, 15 dakika sürdü. Ondan sonraki dakikalar ise zevksiz bir mücadeleye sahne oldu.

Önce kazanan takımdan başlayalım. Boluspor iyi transferlerle sezona iddialı girdi. Ancak istedikleri sonuçları alamayınca devre arasında neredeyse takımın tamamı yenilendi. Buna rağmen dünkü oyunları pek umut verici değildi. Maçı kazanmalarında etkili olan, kanatları çok iyi kullanmaları ve maçın son anına kadarki kazanma istekleriydi. Göztepe’de ise bunlar yoktu ve sarı- kırmızılılar çok kötü bir futbol oynadılar. Böyle olunca da Boluspor 90+3’de bulduğu golle maçı kazanmayı başardı.

Gelelim Göztepe’ye. Yılmaz Vural takımın başına iki hafta önce geldi. Sarı- kırmızılıların geçen haftaki Giresunspor maçında kazanma istekleri, hırsları, arzuları ve mücadeleleri gerçekten çok iyiydi. Bu güzel mücadele sonucunda alınan galibiyet de taraftarları umutlandırdı.

Ancak Boluspor karşısındaki Göztepe’de geçen haftadan eser yoktu. Göztepe, Türk futbolunun en önemli kulüplerinden bir tanesi. Yılmaz Vural da bunu çok iyi biliyor. Hatta Yılmaz Vural, kendisine Süper Lig’de yer alan pek çok kulüpten teklif geldiği halde Göztepe’yi tercih ettiğini ve para dahi konuşmadığını açıklamıştı.

Bununla birlikte Boluspor karşısındaki Göztepe, bu açıklamalarla çelişti. Futboldan biraz anlayan herkesin fark edebileceği gibi Yılmaz Vural, Boluspor’dan oldukça çekinmiş ve bu nedenle de sahaya öncelikle bir puan için çıkmıştı.

Göztepe, Yılmaz Vural için belki de son şans. Yılmaz Vural şunu iyice anlamalı, Göztepe her maça kazanmak için çıkar. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi Göztepe büyük bir kulüptür.

Ancak tecrübeli teknik adam, ‘’ rölantiye bir oyun oynayalım, bir puanı garantileyelim, arada bir tane de atarsak oh ne ala ‘’ taktiğiyle sahaya çıkarttı Göztepeli futbolcuları.

Bu anlayış elbette kadro hatalarını da beraberinde getirdi. Göztepe’nin hedefi Süper Ligse Jahovic’in arkasında ya da yanında oynayacak futbolcu Umut Nayir’dir. Jahovic’in arkasında Emre Aygün ile maça başlamak nasıl bir mantıktır? Emre Aygün’ün o bölgede oynayamayacağını bilmek için teknik direktör olmaya bile gerek yok. Nitekim iyi futbolcu olduğuna inandığım Emre Aygün yerini çok yadırgadı.

Yılmaz Vural bunun üzerine 39.dakikada Emre Aygün’ün yerine geçen hafta 18 kişilik kadroya almadığı Kobakhidze’yi sahaya sürdü. Bu, hatayı hatayla örtmekti. Nitekim Kobakhidze,  Emre Aygün’ü bile arattı.

Kobakhidze, maç boyunca sadece iki defa etkili olabildi. İlk olarak maçın son bölümünde ceza sahasına girdiği pozisyonda önü boş olduğu halde kaleye vurmak yerine iki kişinin markajındaki Jahovic’e pas vermeyi tercih etti ve mutlak bir pozisyonu harcadı. İkincisinde ise Jahovic’e güzel bir pas verdi ve Jahovic de topu ağlara gönderdi. Ancak nizami olan bu gol, yanlış bir ofsayt kararıyla geçersiz sayıldı.

Burada yeri gelmişken Göztepe’nin sürekli maruz kaldığı hakem hatalarına değinmek istiyorum. Göz Göz, hakem hatalarından dolayı oldukça puan kaybetti. Hatta Göztepe’nin bu mağduriyeti ulusal kanallardaki spor programlarına bile konu oldu. Bu hafta da Boluspor maçında nizami bir gol verilmedi. Eğer o gol verilse maç çok farklı gelişebilirdi. Lütfen biraz daha dikkat!

Ancak Göztepe’nin mağlubiyetini sadece bu hakem hatasına bağlayamayız. Sarı- kırmızılılar gerçekten çok kötü oynadılar. Kanatlarda hiç etkili olamadılar. Tayfur ve Halil neredeyse hiç yer değiştirmediler. Göztepe defansı Boluspor’un kanat akınları karşısında yorgun düştü. Nitekim Canberk 90+1’de artık iflas etti ve sakatlandı. Canberk’in yerine Fuchs girdi. Eğer bu değişiklik sakatlıktan dolayı değil de zaman geçirmek için yapıldıysa o zaman müthiş bir hata daha yapılmış demektir. Çünkü Fuchs’un rakibinin orta yapmasını engelleyememesi Boluspor’un golüne neden oldu.

Kısacası Göztepe, Boluspor karşısında çok etkisiz, çok silik ve çok kötü bir futbol oynadı. Ve görüldü ki, Halil durursa Göztepe de duruyor. Bu şekilde başarılı olunmaz. Yılmaz Vural’ın Boluspor’u gözünde neden bu kadar büyüttüğünü, Süper Lig yarışında nasıl bir hesapla planını bir puan üzerine kurduğunu, kadro, sistem ve oyun planı tercihini, futbolcularının sanki hiç idman yapmamışçasınaki hallerini anlamak da, kabul etmek de mümkün değil.

Göztepelilerin bu mağlubiyetten umdukları tek şey Yılmaz Vural’ın gereken dersleri çıkartması. Özellikle de kendisinin Göztepe’nin teknik direktörü olduğunun bilincine varması!

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..