Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Futbolizm

Futbolizm
 

FB ZİRAAT KUPASI'nı bu yıl da kazanamadı demek, yanlış olur. Ziraat Kupası'nın kaçıncısı ki, bu? Bir yıl önce, FORTİS idi bu kupanın adı. Kupanın gerçek adı, TÜRKİYE KUPASI. Futbol federasyonumuz, yoksul ve gariban olduğu için, kupanın adını her yıl satışa çıkarıyor. Firmalar, şirketler, reklam için satın alıp, kupaya da kendi isimlerini veriyorlar. Ülke ziraati dibe vurmuşken, devlete ait, TC Ziraat Bankası, dipten kurtulmak için, kupayı satın aldı. İşte Fenerbahçe'nin kazanamadığı kupa, bu kupa. Aslında üzülmeye değmez. Fenerbahçe, ziraat kuruluşu değil ki.

Kupanın tarihçesini bir yana bırakalım, dünkü maça gelelim. Aslında, maçın anlatılacak bir şeyi de yok. Özet olarak, TS 3 – FB 1 desek yeter. Fenerbahçenin adı vardı sahada, futbolcular da bu adın büyüklüğüne sığınmışlardı. Aziz Yıldırım da yanlarındaydı. Hakemler de bu sezon onları pek üzmemişti. Kupa, çantada keklik. Ama olmadı. Trabzon ezdi geçti. Eskilerin bir deyimi var: “Bu abdest ile, epey namaz kılınır” derler. Fenerbahçe bu oyun ile, Süper Lig kupasına da, elveda diyebilir. Kalan iki maç için, uygun zemin oluşturulamaz ise, “hicran, yine hicran olacak, bu sezonun sonu”. Eski hakemlerden, Talat Tokat, bir TV kanalında, maçlardaki hakem hatalarını yorumluyor. Elinde bu sezonun maçları ve hakemleri ile ilgili, yeterli arşiv birikmiştir.

Talat Tokat, hakem hataları ile kaybedilmiş puanları, hakem kayırmaları ile kazanılmış puanları hesap edip, gerçek puan cetvelini hesap edebilir. Elbette ki bu, sonucu etkilemeyecektir, ama, bazı gerçekleri ortaya koyacaktır. En azından, neyin, ne olduğunu göreceğiz. Kupa finalinde, sonucu doğrudan etkileyecek, bir hakem hatası olmasa da, hakem, takdir hakkını, hep Fener'den yana kullandı. Allah'tan maç uzatmaya gitmedi. Gitseydi, kupa Fener'in olacaktı. Ama, yakışmayacaktı. Süper Lig kupası, Fener'in olursa, yakışacak mı? Bence yakışmayacak. Kupa, Bursa'ya yakışır mı? Bursalıların dışında, yakışır diyenler, biz olamadık, bursa olsun, diyenlerdir. Geçen yıl da, biz olamadık, Sivas olsun, demişlerdi. Ne oldu? Sivas kümede kalma mücadelesi veriyor. Şampiyonluğun, üç büyüklerin dışında bir yere gitmesi, Türk futbolunun, ileri gittiğini değil, geri gittiğini gösterir. Milli takımımızın hali ortada, dünya sıralamasında, nal topluyoruz. Dünya kupasını, televizyondan takip edeceğiz. Şampiyonlar liginde, Bursa Spor, başarılı olur diyen, kaç kişi çıkar. Bursalılar da dahil. Dünya da, artık her spor, bilimsel yollardan yapılıyor. Parasal olarak, büyük yatırımlar var. Kestane şekeri ile olacak iş değil ki?
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..