Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray - Kayseri Maça Doğru

Galatasaray - Kayseri Maça Doğru
 

Galatasaray - Kayserispor


Bu kupayı en çok kazanan Galatasaray bu akşam geçen senenin kupa şampiyonu Kayseri takımı ile grubun ikinci maçına çıkacak. Galatasaray muhakkak galibeyet ile sahadana ayrılmak zorunda. Ankaraspor’un 4 puana yükseldiği grupta, Galatasaray’ın bu akşam alacağı mağlubiyet kupada bir üst tura çıkma şansını iyice azaltacak. Kupada yola devam etmek birçok açıdan çok önemli. İlk olarak bu bir itibar maçı, gazozuna bile oynanan oyunda kaybedenin üzüldüğü bir ortamda, böyle bir kupadan elenmek ciddi hasarlara yol açabilir. İki ciddi bir para ödülü söz konusu(Şampiyon takım toplam 3 Milyon $’a yakın ödül kazanıyor) her takımın sezon içinde kullanmak amacıyla bu tip bonuslara ihtiyacı duyar. Son olarak, Galatasaray takımı yıllardır üst düzey altyapısı sayesinde belli aşamalara gelebilmiş bir takım. Bu tip kaybedilmesi lig ve Avrupa maçlarına göre daha az can yakacak, ama bir o kadarda ciddiyet içerisinde geçen, maçlarda genç oyunculara veya yedek oyunculara takımda yer vererek onları ısındırmak ileriki zamanlar için çok faydalı olacaktır.

Skibbe gençlere önem veren bir teknik adam olduğu ve birçok oyuncusunu dinlendirmesi gerektiğinden dolayı bugün sahada daha genç bir takım görme ihtimalimiz çok yüksek. Özellikle sakatlıklarla boğuşan Galatasaray 3 günde bir maç temposundan ötürü rotasyon yaparak diğer oyuncularını da oyuna sürmeyi öğrenmeli. Tabi 11 tane genç ve tecrübesiz adamı yan yana koymakta pek akıllıca değil. Yapılması gereken tecrübeli oyuncuların yanında 3-4 tane genç oyuncu monte edip hem onları ısındırmak hem de galibiyetten çok uzaklaşmamak. Bugün Skibbe’nin bu tip bir kadroyla sahaya çıkıp kendi sistemini sürdürmeli.

Kayserisporise Trabzon ve Sivas’ın sezon sonu ligde oturacağı sıradan emin olamadığından. Avrupa kupalarına gitmek için en rahat yol olan Türkiye kupasında iddiasını kaybetmemek için bugün maça hem kadro olarak as oyuncularıyla çıkacak, hem de mental olarak bu maça çok iyi hazırlanacaklar. Sami Yen’de Galatasaray takımı kolay maç kaybetmiyor, buna karşın Kayseri’nin de Sami Yende galibiyet almakta zorlanmasıeklenince. Maçın Galatasaray için daha az stresli geçeceğini söylemek abartılı olmaz. Ama bu maçın Galatasaray lehine kolay geçeceği anlamına gelmez. İki takımaçısından da kolay olmayacağı kesin ama Galatasaray genç oyuncularının azmiyle bugün daha iyi oynayacak izlenimi veriyor.

Skibbe, bu maçtan Galatasaray’ın galibiyet ile ayrılması halinde tekrardan güven tazeleyecek. Sonra ki hafta oynanacak Metallist maçında alınacak bir galibiyetle grupta lider olmayı büyük ölçüde garantileyecek olan Galatasaray. Bu maç ile başlayan galibiyetler serisi sonunda sıkıntılı dönemi herkese unutturarak temiz bir sayfa açabilir.

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..