Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Estonya: 0 – Türkiye: 2 Estonya’yı yendik ama bu bir zafer mi?

Estonya: 0 – Türkiye: 2  Estonya’yı yendik ama bu bir zafer mi?
 

 Fatih Terim’li Milli Takım  Estonya’ya gitti ve orada Estonya Milli Takımı’nı 2-0 yenip geldi. Bu bir zafer midir? Bazı zaferleri “Pyrus Zaferi” diye adlandırırlar… Niye öyle söylediklerini biraz ansiklopedilerden araştırın . Ama Milli Takımımızın  Avrupa’lı büyük takımlara karşı sürekli mahkum oynaması ve Galatasaray’ın  6-1’lik mağlubiyeti hepimizin akıllarındadır. O bakımdan , Estonya gibi minicik (ama modern, güzel…) bir ülkeyi yenmek pek de gurur verici olmasa gerekir. Ama her şeye karşın, galibiyet güzeldir. Türk Milli Takımı da  deplasmanda bunu başardı.

Takımlar :

Estonya: Pareiko, Kams (Dk. 66 Kink), Piiroja (Dk. 34 Reintam),  Klavan, Teniste, Dmitrijev, Vunk, Ojamaa (Dk. 75 Puri), Kruglov, Vassiljev,  Zenjov.

Teknik Direktör: Termo Rüüitli

Türkiye: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Caner  Erkin, Gökhan Töre (Dk. 82 Alper Potuk) , Selçuk İnan, Mehmet Topal, Arda Turan  (Dk. 87 Olcan Adın), Burak Yılmaz (Dk. 79 Olcay Şahan), Umut Bulut

Goller :

23.dak.  Milli Maçları çok seven Umut Bulut, Caner Erkin’in pasına attığı kafayla Türkiye’yi  galip duruma getirdi. (Estonya : 0 – Türkiye : 1 )

(İlk yarı bu sonuçla bitti)

47.dk. Bu kez Umut Bulut’un kafayla indirdiği topu Gökhan Töre, Burak  Yılmaz’a çıkardı ; kaleciyle karşı karşıya kalan Burak düzgün bir vuruşla Türkiye’nin ikinci  golünü attı . (Estonya : 0 – Türkiye : 2 )

Değerlendirme :

Türkiye , 11 Ekim.2013,  Cuma akşamı Estonya'nın başkenti Talin A Le Coq Arena'da,  21.30'da başlayan maçta baştan sona kadar üstünlüğü elde tutan ve hep galibiyeti gözeten takım oldu.
Bu bakımdan Türk Milli Takımı baştan itibaren hücum üstüne hücum tazeledi ve hep gol peşinde koştu. Ve maçın sonucunu da (2-0) olarak net bir şekilde aldı.

Böylece  Türkiye, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Estonya ile yapılan bu maç ile ve elde edilen galibiyetle hala grubumuzda iddialı olduğumuzu; ve bir çok şeyin Türkiye-Hollanda maçına bağlı olduğunu gösterdi.

Fatih Terim , bir bakıma Abdullah Avcı ile tükenen umutları yeşertti ve  hala grupta bir şeyler bekleyebileceğimizi gösterdi.

Şimdi artık ,  her şey Türkiye Hollanda maçına kaldı. Bekleyeceğiz ve umut edeceğiz. Bu arada anladığım kadarıyla Umut’a da güvenmek lazım ve bu maçta mutlaka şans vermek lazım.

Anladığım kadarıyla , Fatih Terim, Galatasaray ile hesaplaşmasını  Hollanda  maçı sonrasına bıraktı. O tarihte Fatih  Terim’in bir Basın toplantısı yapacağı ve  ve bildiği bütün gerçekleri açıklayacağı sanılıyor.

Aslında, bence Fatih  Hoca bu işi burada bıraksa iyi olur. Çünkü , Fatih Terim öyle bir noktaya gelmişti ki , artık takıma sahip olamıyordu. Transferler yanlıştı, takım yaşlanmıştı, yöneticiler en ufak bir hatasını arıyorlardı… sonunda da buldular. Ve acımadılar. 

Şimdi hesaplaşmalar Sayın Galatasaray Başkanı  Ünal Aysal ile  Fatih Terim  arasında gibi görülüyor ama onun da ötesinde, yakında Galatasaray’ın hesapları ortaya getirilecek; ve Yöneticiler  Ünal Aysal’ı iyi bir sığaya çekecekler… Ünal Aysal ne kadar dayanır onu da bilemem. Çünkü bu işler zor işler. Yalnız takımla değil, bir de envai türlü lakırdılarla uğraşıyorsun; Ünal Aysal uğraşır mı, göreceğiz…


 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..