Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Akhisarspor Belediyespor: 2 – Galatasaray: 1. Mancini’nin Süper Lig'de ilk büyük sınavı...

Akhisarspor Belediyespor: 2 – Galatasaray: 1.  Mancini’nin Süper Lig'de ilk büyük sınavı...
 

imgz.rotahaber.com


 Mancini istediği kadar, “daha takımı tanıyamadım… Bana zaman lazım..” filan desin. Galatasaray ulusu sonuca bakar. Ne demişler :” Dost olan surata, düşman olan ayağa bakar..” Evet, herkes Hatice’ye değil, neticeye bakıyor… Ama yine de sabırla bekliyorlar… Ama “naka ekmek… oka köfte…!”

Daha şimdiden bazıları dizlerini döğmeye başladı bile :  “ Getti benim güzel Terim’im getti..” diyerekten.. Ve onu şu yada bu şekilde geri çağırmak için  ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Kah Terim’i fışıktırıyorlar : “Konuşsana be Hoca…” diyerekten ; diğer yandan Divan’ı toplayıp, Başkan Ünal Aysal’ı kışkırtmaya çalışıyorlar.

Galatasaray,  Galatasaray olalı böyle kazan görmedi… Kimi harcamaları ele alıyor, “Galatasaray’ın 278 milyon dolar borcu var… Bakalım buna ne diyeceksiniz” diyerek davullar çalıyor  (bu arada Fenerbahçe’nin borcu 150 milyon… civarındaymış..!) Millette laf mı istersin. İşte ağzı olan konuşuyor. Hatta, Sneijdir bile Terim’le yaptığı takazadan sonra, o da “Şimdi Galatasaray daha farklı..” diyormuş. Neyi farklıysa!

Onu bunu bilmem , Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor, aslan gibi sahaya çıktı Arslan  Galatasaray'ı Niasse'nin golleriyle 2-1 mağlup etti. Var mı bunun üzerine konuşacak olan. Niasse konuştu işte. Niasse :2 – Drogba ; 1 …

Herkes önüne bakarak dışarıya çıktı. Galatasaray bu sonuçla İstanbul’a nasıl döndü ki ? Arkasına baka baka mı…?! Öyle mi?

Evet. Mancini’nin bir stili var. Onu yerleştirir, zaman alır, onu da görürüz yarın bir gün , ama her şey için çok geç olmakta . Hala Galatasaray’ın adı Super Lig puan cetvelinde 13.lükte filan geçmekte… Federasyon artık, şu Beşiktaş maçından arta kalan 3 puanı versin de, takım biraz daha yukarılara tırmansın. Yoksa hepimizin morali çok bozuk… İnanın çok bozuk… O Başkan, artık sahalara kolay kolay gelemez… Sen, istediğin kadar : “Ben de insanım… benim de hatalarım var..” desin. O hatalar, insanı bir gün batırır Hocam; dikkat et, Terim’den sonra sıra sana da gelmesin. Çünkü elalemin çenesi hiç durmaz. Lak lak lak konuşurlar ki , değme gitsin.

Bir yandan Adnan Öztürk; diğer yandan Ali Dürüst  taraftarları da  daha şimdiden, “seçim de… seçim…” diye tutturdular ki, hiç sormayın. Baylar  seçimlere daha 1 yıl var be… sesleri yavaş yavaş duyulmaz oldu.

Mancini’nin Galatasaray’la kendi ülkesinde aldığı sonuç fena değildi. Mancini bu Beraberlik’i büyüklük yaptı . “Bu sonuç Terim’in sonucudur…” diyerek. Galatasaray ve Terim’in büyüklüğünü övdü. Sağolsun, büyüklere de bu yaraşır…

Ama Akhisar’da ne oldi?

Millet onu bunu bilmez , Ne der : “Toto Süper Lig'de İtalyan teknik adam Roberto Mancini yönetiminde ilk maçına çıkan Galatasaray, 2-1'lik skorla bu sezon ilk yenilgisini aldı.” der.  Bu bir tokmaktır ve bu yenilgi Galatasaray’ın başına tokmak gibi inmiştir. Galatasaray’ı  Büyük  Drogba bile kurtaramamıştır. Büyük Sneijder ise artık ufukta giderek küçülmektedir… Haydi hayırlısı  (Sneijder’i gören var mı..!)

Akhisar’de ne oldu?

Şunu bunu bırakalım… Galatasaray bir tek noktayla avunabilir : Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon Manisa'da oynadığı son 4 maçı da  kazanan Akhisar Belediyespor, bu yıl da Elazığspor, Trabzonspor, Gaziantepspor ve Galatasaray  evinde yenerek  evindeki yenilmezlik ünvanını  8 maça çıkardı. Bu ne demek ? Akhisar’ı Manisa’da yenen yok! Hey be pehlivan…

Takımlar:

Akhisar Belediyespor :  Oğuz, Emrah, Sonko, Uğur, Çağdaş, Ahmet (Dk. 75 Kenan), Bilal, Merter, Bruno (Dk.68 Sertan) , Güray, Niasse
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
 
Galatasaray: Muslera, Eboue, Chedjou, Gökhan Zan, Hakan, Sabri (Dk. 46 Bruma), Yekta (dk. 79 Yekta), Ceyhun, Sneijder, Drogba, Burak
Teknik Direktör: Roberto Mancini

Goller:
34.dk.  Güray Vural’ın pasıyla Niasse kafayla  Akhisar’ın ilk golünü attı ( Akhisar B. :1 – Galatasaray: 0)
(İlk devre bu sonuçla bitti.)

İkinci Devre kanatta Bruma’yı alan Mancini , Akhisar’ın ikinci golüne de engel olamadı.
57.dk. Bilal’in pasıyla Niasse Akhisar’ın ikinci golünü de attı. ( Akhisar B. :2 – Galatasaray: 0)


67.dk. Yekta’nın pasını değerlendiren Drogba Galatasaray’ın tek golünü attı. ( Akhisar B. :2 – Galatasaray: 1)

Bu maç için Mancini’yi suçlamak boşunadır ; fakat takımının başında 90. maçına çıkan Akhisar Teknik Direktörü  Hamza Hamzaoğlu’nu candan kutlamak gerekir.  Bir kasabadan böyle bir takım yaratmak kolay değildir.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..