Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '08

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray - Leverkusen: Elde var sıfır!

Galatasaray - Leverkusen: Elde var sıfır!
 

İlk maçta iki taraf da gol sevinci yaşayamadı; hedef rövanş...


Haftalardır, hatta aylardır beklediğimiz Galatasaray-Bayer Leverkusen UEFA Kupası Birinci Turu'nun ilk maçı İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda oynandı ve 0-0 sona erdi.

Maçın teknik analizine geçelim... Bu maçta gördüğümüz; Galatasaray teknik direktörü Karl-Heinz Feldkamp yine tecrübesini konuşturdu ve dersine çok iyi çalıştıktan sonra bu maça çıktı. Haftasonu izlediğim Hamburg maçında gördüğüm Leverkusen'in topa sahip olduğunda çok iyi futbol oynadığı ve uzaktan şutlarla da etkili olduğuydu. Öte yandan, savunması tecrübesiz ve hata yapıyordu. Aynı şekilde, kaleci Rene Adler de tecrübesiz bir kaleci olarak hata yapmaya hazırdı.

İki takım da 4-4-2 ile başladılar. Ayhan-Mehmet ikilisiyle orta sahayı forse eden Galatasaray rakibinin topla oynamasına izin vermedi. Bu da son derece akılcı bir taktikti. Rakibini durduran Galatasaray'ın gol atması gerekiyordu, rakibin en çok aksayan yönünün savunmanın sağ tarafı olduğunu çözen Kalli, bu taraftan atak yapan bir takım sahaya sürdü. Arda'nın zaman zaman etkili olduğu bu bölgede, forvet oyuncularının da etkisiyle Galatasaray golü kokladı ama gol gelmedi.

Oyunun diğer tarafında ise Servet-Emre ikilisi, Barbarez-Kiessling ikilisini çok iyi kilitlediler. Emre'nin biri ilk yarıda, biri ikinci yarıda iki kritik hatası oldu ama Leverkusen bu hatalardan toplamda yarım gol pozisyonu çıkardı. Tecrübesiz Emre'nin bu hatalarını hoş görüyoruz, oyunun geri kalanında son derece iyi oynadı.

İkinci yarıda yorulan Galatasaray, fizik gücü zirvede Leverkusen takımlarını izledik. Yine de gol pozisyonuna giren Galatasaray'dı, Ümit Karan zoru başardı, topu kaleciye nişanladı. Lincoln ve Nonda oyuna girdikten sonra tempo arttı, son dakikada Nonda da bir golü kaçırdı ve Leverkusen istediği sonucu elde etti.

0-0 hiçbirşey olmamış demek midir? Kesinlikle hayır. Bayer Leverkusen, İstanbul gibi zorlu bir deplasmandan beraberlikle ayrılarak rövanş maçı öncesi önemli bir avantaj elde etmiştir. Galatasaray ise futbol olarak rakibini ezmiş, ümit vermiş ama kendi sahasında gol atamayarak da avantajı kaybetmiştir.

Sekiz gün sonra BayArena'da oynanacak rövanş maçı öncesi avantaj Leverkusen'in eline geçti, goller de ikinci maça kaldı. İkinci maç öncesi iki ekip de haftasonu lig maçlarına çıkacaklar. Pazar günü Konya deplasmanına gidecek olan Galatasaray'a karşı Cumartesi günü Karlsruhe deplasmanına gidecek olan Leverkusen var. UEFA Kupası rövanşına deplasmana gidecek olan takımın lig maçını geç oynaması da son derece ilginç.

Perşembe akşamı 18:00'de oynanacak rövanş maçı sonunda biri kazanacak, biri kaybedecek. Fazla hesaba gerek yok; gol olması halinde Leverkusen kazanmak zorunda. Umarız, turu geçen Galatasaray olacaktır...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..