Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray: 2 – Gaziantepspor:1. Alınacak dersler var…

Galatasaray: 2 – Gaziantepspor:1. Alınacak dersler var…
 

 Daha dün müydü, Fenerbahçe Torku-Konyaspor karşısında  Birinci Devre 2-0 galibim derken, ikinci Devrede yediği üç golle tepe taklak aşağıya  gidip, sahadan yenik ayrılmıştı.

Neredeyse , aynı filmi Galatasaray maçında da göreceğiz sandık. Birinci Devre Galatasaray Sneijder ve Burak’ın golleriyle 2-0 galipken, ikinci Devre Gaziantep karşısında ecel terleri dökmesin mi?

Bereket versin önünde , daha dün oynanan facia vardı… Neyse işi 2-1’le yırtmasını bildi…!

Yoksa , oyun aynı oyun…Kafa aynı kafa : (Ben bunu nasıl olsa yenerim… Ben nasıl olsa iki gol attım..!) takımın ikinci Devre durması ve Dram’ın başlaması… Neyseki işler trajediye dönüşmedi. Yoksa Fenerbahçelilerin suratına nasıl bakardık?

Ama Türkiye’de zihniyetin pek değişmediğini; futbolun ancak tek devre oynandığını ; ikinci Devre de ise hayalet takımların birbirleriyle çekiştiğini… Sonunda hiç kimsenin tahmin bile edemeyeceği sonuçların alındığını öğrendik.

Takımlar :
Galatasaray: Muslera, Eboue, Chedjou, Semih Kaya, Hakan Balta, Hamit Altıntop (Dk. 46 Emre Çolak), Melo, Selçuk İnan (Dk. 74 Erman Kılıç), Sneijder, Burak Yılmaz (Dk. 81 Engin Baytar),Drogba.
Teknik Direktör : Ümit Davala (Fatih Terium cezalı, Tribünde).
Gaziantepspor: Karcemarskas, Serdar Özbayraktar (Dk. 67 Muhammet Demir), Kecojevic, Binya, Şenol Can, Sernas (Dk. 46 Mustafa Durak), Bekir Ozan Has, Medunjanin, Turgut Doğan Şahin (Dk. 46 Uğur Kavuk), Taşkın Çalış, Cenk Tosun.
Teknik Direktör : Bülent Uygun


Goller:
8.dk. Sneijder (Galatasaray : 1 – Gaziantepspor : 0)
51.dk. Burak (Peneltıdan) . (Galatasaray : 2 – Gaziantepspor : 0)
75.dk. Muhammed Demir . (Galatasaray : 1 – Gaziantepspor : 1)

Değerlendirme :
Maç Türk Telekom Arena’da oynandı. Maça hızlı başlayan Galatasaray , hemen 8.dakikada ilk golü 38 dereceli ateşle oynayan Hollandalı  Sneijder’le buldu.

Ondan sonra 51. dakikada Burak Yılmaz’ın ceza sahası içinde düşürülmesiyle ikinci golü , yine Burak Yılmaz’ın  penaltı golüyle kazandı.

Birinci Devre bu sonuçla bitti

İkinci Devrede takımlar adeta durmuşlardı. Tabii, bu arada Birinci Devre’de pek varlık gösteremeyen Hamit Altıntop’un yerine Emre Çolak ; daha sonra Selçuk İnan’ın yerine Erman Kılıç ve Burak Yılmaz’ın yerine Engin Baytar takıma alınmışlardı. Gaziantepspor’da ise Muhammed Demir; Mustafa Durak ve Uğur Kavuk İkinci Devrede takımda yer alan futbolculardı.

Gaziantepspor’da oyuna sonradan giren Mumammed 75.dk.da çok şık bir rövaşata golüyle takımını umutlar verdiyse de iş orada kaldı.

Sonuçta Galatasaray hala kendisinin bir aslan olduğunu , kendisine kolay kolay kafa tutulamayacağını bu sonuçla gösterdi.

Ayrıca görüldü ki ; söylenilen Terim – Burak Yılmaz çekişmeleri doğru değildir. Takımda o gün kim yer alması gerekiyorsa, o yer alır..

Görüldü ki, takımın en vazgeçilmez oyuncusu Selçuk İnan’dır. Birinci Devre takımı bir Orkestra Şefi gibi yönlendiren Şelçuk, ikinci devre sakatlanıp çıkınca takım adeta durdu ve bir de bir gol yedi.

Diğer yandan Drogba verdiği paslarla klasını konuşturdu ve ancak böyle futbolcularla futbolun zevk kaynağı olabileceğini gösterdi. 

Fatih Terim’in arpacık’lı gözüyle maçı zorlukla takip ettiği görüldü.

Galatasaray yine galip, yine önde. Alınacak dersler var..!

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..