Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray- Braga Maçı hakkında

Galatasaray- Braga Maçı hakkında
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


Galatasaray büyük umutlarla çıktığı Braga maçından 2-0’lık yenilgiyle ayrıldı.

Fatih Terim’in Hakan Balta yerine sol bekte Riera tercihi Türkiye Liginde oynadığı gibi hücum ağırlıklı oynayacağının göstergesiydi. Gerçekten maç başladıktan sonra görüldü ki, taktik hurra saldır. Böyle olunca da sonuç kaçınılmaz olarak hüsran oluyor.

Braga iyi bir takım. Ama fazla küçümsendi. Braga sahayı iyi parselledi. Galatasaray bunu başaramadı.

Galatasaray her iki devrenin de ilk on beş dakikasında müthiş baskı kurdu. Diğer dakikalarda da rakip sahada olan Galatasaray’dı. Fakat maçı Braga kazandı. Hatta diyebilirim ki maç sabaha kadar oynansa Galatasaray gol atamazdı.

Bunun nedeni oyun anlayışı ve oyuncu özellikleriydi. Öncelikle bu şekilde hurra saldırmayla Avrupa takımları karşısında kazanamazsınız. Aynı onlar gibi sahayı iyi parsellemeli, ayağa oynamalı ve orta sahada üstünlüğü ele almalısınız. Bunlar yapılamadı.

Oyuncu özelliklerine gelince, Burak saç baş yoldurdu. Ben bu maçta Necati’yi çok aradım. Hem forvet özellikleri açısından hem de orta alandaki etkinliği açısından aradım. O nedenle Necati’nin mutlaka elde tutulması gerektiğine inanıyorum. Ligin ve Şampiyonlar Liginin sonunda Galatasaray’ın yeri neresi olursa olsun bu fikrim de değişmeyecek.

Umut maç boyunca yoktu. Sadece son dakikalarda bir kafa vurduğunu gördük. Burak’la da çok uyumsuz gözüktüler.

Selçuk, Milli Takım olayından sonra formdan düştü. Profesyonel bir futbolcunun böyle olmaması lazım.

Melo zaten çok kötü.

Defans uyumsuzdu. Yenilen golde de, diğer tehlikeli pozisyonlarda da seyirci kaldılar. Eğer Hakan Balta oynasaydı belki o gol bile yenilmeyebilirdi. Çünkü kanımca duracağı yeri bilirdi. Danny kimin açığını kapatacağını şaşırdı.

Bütün bunların sonucu hüsran oluyor. Bir de hakemler karşınızda olunca hiç şansınız kalmıyor.

Avrupa’da işler iyi gitmiyor. Türkiye Liginin kalitesi malum. Bu nedenle Avrupa Kupalarındaki maçlara daha farklı bakmak ve ona göre oynamak gerekiyor. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..