Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '14

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray, konuk seyirciye oynama dönemini TT Arena’da açıyor!.

Galatasaray, konuk seyirciye oynama dönemini TT Arena’da açıyor!.
 

Yerinde çakılı kalmak, “memur kafası” taşımak, çağımıza uymaz!

Çağ, “hız” çağı...

Geride kalmayacak, rakibinden daha “hızlı” davranacaksın.

Korkmayacaksın!

Ya bir terslik olursa?

“Bu işin fıtratında var” deyip başka ufuklara yol alacaksın!

Uzun lafı kısası:

Yerinde duramayan, bir şeyler yapmak için çırpınan bir toplumun bireyleriyiz. Bu nedenle, Nasrettin Hoca misali “Ya tutarsa” der, önünü arkasını düşünmeden düşündüğümüzü yaparız. “İlk”leri sever, akla eseni yapmayı “devrim” sayarız. Ama sonrası gelmez, onun yerini bir başkası alır.

Yani?

Süreklilik, nanay!

Dönemler değişir, yıllar değişir; biz, “biz” olarak kalırız. Kaptığı “koltuk”la sözü geçen bir başkası gelir, bir “ilk” de o başlatır.

Ne de olsa, denemesi bedava!..

*****

Konumuz futbol olunca, “minder dışı”na çıkmayalım. Örneğimiz, TFF ‘nin “Futbol Disiplin Talimatı”ndaki bir “ilk” olsun.

TFF de, özellikle 3 Temmuz’dan sonra “ilk”leri çok sever ya!..

TFF, “Futbol Disiplin Talimatı”nı Temmuz 2014’te güncelledi. “Talimat”ın “Seyircisiz Oynama Cezasının Uygulanması” başlıklı 99. Maddesi, bir “ilk” olarak, Galatasaray-Eskişehirspor maçında uygulanacak.
Bu madde, TT Arena’yı Galatasaray seyircisine kapatacak, Eskişehirspor seyircisine açacak. Çünkü Tahkim Kurulu, TFF Hukuk Müşavirliği''nin itirazı üzerine, PFDK’nin Galatasaray’a verdiği para cezasını yeterli görmedi, ek olarak “1 maç seyircisiz oynama” cezası da verdi. Böylece, 13 Eylül Cumartesi günü bir “ilk” yaşanacak.

“1 maç seyircisiz oynama”, nasıl bir “ilk” olur?

İşte, bunun “nasıl”ı:

Ev sahibi kulübün tüm tribünlerinin kapatıldığı veya seyircisiz oynanan müsabakalarda, kulüplerinin cezalı olmaması ve bu cezaların infazının mümkün olması şartıyla stadyum oturma kapasitesinin en fazla %5'i oranında misafir takım taraftarı stadyuma  girebilir." 

(“Ceza tarihinin açıklandığı 4.9.2014 tarihinden sonra alınan Passolig kartlarına, Galatasaray taraftarı olması ihtimali ve herhangi bir güvenlik zafiyetine neden olması ihtimali sebebi ile bu maç için bilet yüklemesi yapılamayacaktır. Bu tarihe kadar alınmış olan ESES logolu PASSOLİG kartlarına bilet yüklemesi yapılabilecektir. “, Eskişehirspor’un açıklamasından)

*****

Hani sadece tribün kapatma vardı?

Bizde, ne yazık ki, her işimizde, kamuoyu oluşturmak, tepkileri yumuşatmaya yönelik “algı” yaratmak için “eksik bilgi” verilir. Sağolsun medyamız, kimi ağızlar/ kalemler, “devrim” diye üzerine atladıkları “yenilik”i ballandıra ballandıra anlatır.

Demek ki, “seyircisiz oynama cezası” sürüyor.

Farkı?

Evsahibi dışarıda, konuk takım seyircisi içeride...

“Çirkin ve kötü tezahürat cezaları”, evsahibi ve konuk takım için değişiyor.

Evsahibi kulüp için cezalar daha ağır.

(İlk üç “ihlal”de para cezası var. Dördüncüsünde para cezasına “tribün kapatma” ekleniyor. Bu uygulama, “9. ihlal”de  yerini “1 maç seyircisiz oynama”ya bırakıyor. “13. ihlal” ve sonrasında “2 maç seyircisiz oynama” başlıyor.)

Konuk kulüp taraftarının “çirkin ve kötü tezahürat “ına hoşgörü var.

(İlk üç “ihlal”e para cezası... “Tribün kapatma” , “4. ihlal”de başlıyor, öyle sürüp gidiyor.)

*****

Sona doğru...

Seyirci/ azılı taraftar, olay çıkartıyor, “fatura”nın parasal bölümü kulübe kesiliyor.  Statta maç izleme zevki tatmak isteyen bundan yoksun kalıyor,  cebinde “kombine”si olan mağdur oluyor.

Kimsenin umrunda değil!

Ne mi yapmalı?

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, şimdilik, savcıları ve yargıçlara büyük iş düştüğünü söylüyor.

Önce, “spor hukukçusu” diye ortalıkta dolaşan, “Spor hukukunda somut delil olmasa da olur, şüphe yeter.” diye ahkam kesenler, özellikle Fenerbahçe’ye “şike”den gelen cezaları bu yolla savunanlar bir öneride bulunmalı. Ya da Passolig’i kutsayanlar, neredeyse yaşamın her alanına yayılması için çalışan, göz yumanlar...

Şimdiye kadar bulamadıklarına bakmayın, onlar, ne de olsa akla hayale gelmeyecek “çözüm”leri bulurlar!

Son söz:

Süreklilik göstermeyen, güncelin sınırları içinde kalan kurallar, bunları koyanların “lüzumsuz işler müdürü” olduğunu göstermeye yetmez mi?

http://www.facebook.com/turgutcelik

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..