Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '14

 
Kategori
Futbol
 

Fırat Aydınus, daha bitmeden, “Buraya kadar” der mi?

Fırat Aydınus, daha bitmeden, “Buraya kadar” der mi?
 

Trabzon’da Fenerbahçe’nin maçı var!

Passolig’in nelere kadir olduğunu bu maçta göreceğiz.

Elinde Passolig ile Avni Aker’e koşanlar, tribünlerdeki yerlerini alanlar, evdeki koltuklarından daha rahat “oturacaklar”a kurulanlar, maç seyretme keyfini yaşayacaklar!. Hele ki rakipten öte görülen, sayılan bir Fenerbahçe olacak sahada... Fenerbahçeli futbolcular  güllerle, çiçeklerle karşılanacak. “Şeref Tribünü”nde yerlerini alan yöneticiler, Passolig sayesinde “huzur içinde” bir maç seyredecek, belki de Aziz Yıldırım’ı arayacak, Passolig’in Trabzonspor taraftarını, yöneticisini nasıl değiştirdiği ballandıra ballandıra anlatacak. Anlatmaya öylesine dalacaklar ki, maçı unutacaklar.

*****

Trabzon’da Fenerbahçe’nin maçı var!

Fenerbahçe’nin gelişi de gidişi de hep sorunlu olmuş/tur. Fenerbahçe, Trabzon’a maç yapmaya değil de, savaşa gelmiş gibi düşünülüyordu hep. Stat dışında ve içinde gerilim, alabildiğine...

Taşkınlık yapan taraftar, daha çok, kendi futbolcularına zarar verdiğini düşünmüyordu bile.

Pazar günkü maç, normal düzende oynanır, normal süresinde biter mi?

Elinde Passolig, “büyülü kart” ile stada girenler, Passolig’in sunduğu “cennetvari” ortamda maç izlenmesini engelleyici bir tavır sergiler mi?

Passolig, devre arasında yapılacak çekilişle bir kişi araba armağan edecek.

Umalım, devre arası düdüğü yerine, “Paydos!” düdüğü çalmaz.

Herkes, önemli bir sınavdan geçecek.

*****

Trabzon’da Fenerbahçe’nin maçı var!

Süper Lig’de daha yolun başı, ikinci hafta...

Takımlarda sakat, hazır olmayan oyuncular var. Ama Fenerbahçe’de bir oturmuşluk olduğu göz önünde tutulduğunda, onların daha uyum içinde oynayacakları düşünülebilir.

Trabzonspor’da, gidenden çok gelen var. Fenerbahçe’ye gele gele bir futbolcu, Diego geldi.

Nasıl bir maç bekleniyor?

Atarsın tutar; tutmazsa ne gam!

Maçın, futbolcular açısından, nasıl geçeceğini tahmin etmek hem kolay, hem zor. Çünkü maç bu, oynarsın daha az gol attığın için hüsrana uğrarsın; oynayamazsın puanı “cebe” indirirsin.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, takımının üç ay içinde düzene gireceğini, Fenerbahçe’nin daha hazır olduğunu söyleyerek, olası bir yenilgiye gerekçe hazırlıyor olmalı. Tersi olursa, hazır olmayan, yarım bir takımın, güçlü/ hazır bir takımı yenmenin vereceği moralle yola devam edecek.

Sonuç ne olursa olsun, takımlar daha yolun başında...

Halilhodzic, taraftarı da uyarıyor:

“Geçen sezonki maç yarıda kaldı. Çok riskli bir maç. Taraftarlara seslenmek istiyorum. Taraftarlarımız sadece bizi desteklemeye gelsinler. Provokasyon olursa hiç bir şekilde provokasyona gelmesinler.”

Ya futbolcularna...?

“Eski maçları izledim. Dikkatimi çeken, birkaç oyuncunun farklı olaylar kovalayabileceğini, provokasyona yol açabileceğini söyleyebilirim. O yüzden yerinde agresifliği kullanarak oyunu gerçekleştirmemiz gerekecek. Duygusal anlamda değil de, beyni kullanarak maç odaklanmalıyız. Agresifliği bu anlamda değerlendirmesi gerekecek oyuncularımın.”

Halilhodzic; taraftarı, futbolcularını uyarır, bir yandan provokasyonlardan söz ederken öte yandan Emre’yi, “Rakipte 35 yaşında Emre var. Onun hırsına bakın ve o hırsı siz de yakalayın.” diyerek övmüş, örnek göstermiş.

Ayrıca...

Eski maçları izlediğini söyleyen Halilhodzic, “Dikkatimi çeken, birkaç oyuncunun farklı olaylar kovalayabileceğini, provokasyona yol açabileceğini söyleyebilirim.” derken hangi taraftan söz ediyor, bunu kestirmek mümkün mü?

Provokasyonu kim/ler yapacak?

Tribünlerde Fenerbahçe adını ağzına alacak, formasını üstüne giyecek taraftar yok!.

Kamuoyunda oluşturulan algıya göre, Volkan Demirel, Emre, Caner... “topun ağzı”nda.. Ama maçta sadece Emre olacak. Halilhodzic,  Emre’yi futbolcularına örnek gösterdiğine göre, Emre, dışta kalacaktır.

Trabzonspor’a gelince, onlarda “farklı olaylar kovalayabilecek, provokasyona yol açabilecek” futbolcu kaldı mı acaba?

*****

Sona doğru...

Trabzon’da Fenerbahçe’nin maçı var!

Passolig’in nelere kadir olduğunu bu maçta göreceğiz.

Fırat Aydınus, taraftara bakarak, daha bitmeden, “Buraya kadar” der mi?

Son söz:

.... (Okuyana bırakılmıştır.)

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..