Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray 3'ledi!

Galatasaray 3'ledi!
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de üst üste 3. galibiyetini aldı; Süper Ligi ve Galatasaray'ı özleyen İzmirliler'in doldurduğu İzmir Atatürk Stadı'nda, Bucaspor karşısında, Ayhan Akman'ın 70. dakikada ceza sahasının dışından attığı golle 1-0 galip geldi. Gol pozisyonu bulma sıkıntısı bu maçta da baş gösterdi. Ayhan, kaptırdığı ölü topu canlandırıp topu uzaktan şutlamasaydı Galatasaray ligde canlanamayacaktı. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi dolayısıyla, Trabzonspor'un da mağlup olduğu bir haftada alınan bu galibiyet ve Ayhan'ın attığı gol, Sarı-Kırmızılılar için altın değerinde.

Galatasaray'da üst üste alınan galibiyetler gösteriyor ki, oyuncular birkaç maç üst üste oynayınca başarılı olabiliyorlar.

Galatasaray'da pas trafiğine gereğinden fazla önem verilmesi yine pozisyon kısırlığına yol açtı. İlk 45 dakikada oyun, Bucaspor'un zaman zaman yaptığı etkili ataklara göre şekillendi. Savunmanın sağında görev alan Serkan Kurtuluş, Rijkaard'ın ona olan güvenini boşa çıkarmadı. Galatasaray, Bucaspor'un ataklarını savunma hattını ileride tutarak bertaraf etti. Servet, Neill ve Insua arka planda etkiliydiler. Insua'nın orta alana katkıda bulunması o bölgeyi rahatlattı; ayıca ileriye ve kanatlara gönderdiği pasların isabet oranı oldukça yüksekti. Bucaspor orta sahası ve savunması çok fazla ileriye çıkmadı. İlk yarının büyük bölümünü kendi yarı sahasında kabul eden Bucaspor, rakibini de ceza sahasına yaklaştırmadı.

İkinci 45 dakikada: Galatasaray, ilk yarıya nazaran daha iyi oynadı. 60. dakikaya kadar topu ayağında tutan taraf Galatasaray'dı, ancak savunmaya kapanan Bucaspor karşısında gol pozisyonu bulmak bu oyun anlayışıyla çok zordu. 64. dakikada Kewell-Aydın değişikliği yapıldı. O esnada taktik açıdan geriye çekilen Galatasaray, orta sahasını da savunmasına dahil eden Bucaspor'un savunma kilidinin açılmasını sağladı. Bir süre karşılıklı ataklarla geçen dakikalarda, Ayhan kaptırdığı topu yeniden kazanarak kaleyi gördü, sol ayağıyla vurdu, top direğe çarparak ağlara gitti. Bana göre Galatasaray'da aylardır süren sorun bu golle çözüldü. Bu golden sonra açılan Bucaspor savunması Galatasaray'ı çok rahatlattı. Maç boyunca hiçbir varlık gösteremeyen Pino, golden sonra rakibin savunmada boşluklar vermesiyle üç kez gol pozisyonuna girdi.

Bu kalitedeki oyuncularla başarılı olmak için yapılması gerekenler şunlar olmalı:

Topu sürekli ayağında tutarak ve oyunun kontrolünü sürekli elinde bulundurarak rakibin kapanmasına meydan vermek yerine, zaman zaman kontrolü -yine kontrollü olarak- kaybedip, oyunu kendi yarı alanının önünde oynamak ve orta sahadaki yetenekli oyuncularını zaman zaman hızlıca ileriye koşturup rakip savunmayla karşı karşıya bırakmak. Bu anlayış kontratak futboluyla karıştırılmamalı. Sadece rakip takımın hücuma çıkmasına izin verip, atağı yarı alanın ortalarında kesmek en doğrusu. Uzaktan şutlar da unutulmamalı. Takımın kapasitesinden ancak ve ancak bu şekilde tam verim alınabilir.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..