Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray bugün ne yapar

Her şeyden önce şunu söylemek gerekir ki bir Türk takımının bir Şampiyonlar Ligi ikinci tur maçına favori olarak çıkması başlı başına önemli bir gurur kaynağı. Fakat bu gururun mutluluğa dönüşerek devam etmesi için beklentinin karşılanması şart; umarım olur.  

Galatasaray’ın

Muslera
Eboue, Dany, Semih, Riera
Hamit, Melo, Selçuk
Sneijder
Drogba, Burak

şeklindeki olası kadrosu Schalke 04’ün

Unnerstall
Hoger, Höwedes, Matip, Fuchs
Jones, Neustadter
Farfan, Draxler, Bastos
Huntelaar

şeklindeki olası kadrosundan hem bireysel hem de toplu anlamında daha iyi. Bu da ekibimizi Alman temsilcisi karşısında favori hale getiriyor. Ancak sarı kırmızılılar bu eşleşmede çok daha güçlü favori olabilirdi şayet Galatasaray bugüne kadar beklendiği ölçüde organize bir görüntü sergileyebilseydi. Demem o ki Fatih Terim’in öğrencileri için bugünkü karşılaşmadaki en büyük olumsuzluk Galatasaray’ın sahip olduğu potansiyeli sezon başından beri sahaya yansıtamamış olması.  

Karşılaşma için iki takımın kilit oyuncularını tespit etmek gerekirse bunun için en güçlü adaylar temsilcimiz adına Melo, konuk takım içinse Höwedes.

Melo’nun, özellikle Sneijderli kadroda, öncelikle savunmasına son derece yardımcı olması sonra da savunma ve hücum bağlantısına mümkün olduğunca katkı sağlaması gerekiyor, tıpkı geçen sezon yaptığı gibi. Zira Melo’nun performansı takımını doğrudan etkileyecektir.

Benedikt Höwedes, Schalke 04’ün 24 yaşındaki kaptanı. Aslında bu cümle dahi onun ne derece önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Alman milli oyuncu gücü, hızı, fiziği ve özellikle kafa toplarına hakimiyetiyle komple bir stoper.

Bugünkü maçta Galatasaray adına olumlu ve olumsuz unsurları aşağıdaki gibi listelemek mümkün:

Avantajlar:

  • Rakibe oranla daha güçlü kadro:Yukarıdaki bölümde açıklandı.
  • Rakibin savunma zafiyeti:Veltins Arena takımı bu sene özellikle savunmada sürekli alarm verdi. Keller’in ekibi Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı toplam 28 maçın sadece 8’inde kalesini gole kapatabildi.
  • Saha ve seyirci:Türk Telekom Arena bugün tarihi günlerinden birini yaşayacak. Tribünleri dolduracak 50.000’in üzerindeki ateşli taraftar, takımlarına destek olurken rakibin konsantrasyonunu bozmak için elinden geleni yapacak.
  • Drogba:Aslında tek bir oyuncuyu ön plana çıkarmak çok kolay değil ama Drogba bir istisna. Onun gücü bugün Galatasaray’ın en önemli avantajlarından.

Olumsuzluklar:

  • Savunma zafiyeti:Gelsenkirchen ekibi gibi Galatasaray da savunmada sorunlar yaşıyor. Riera’nın aslen sol bek olmaması, Eboue’nin düşük formu, Semih ve Dany’nin vasat formu ve Melo’nun savunmasına yeterince yardımcı olmaması kafalarda soru işareti uyandırıyor.  
  • Organize olamamak:Eğer sarı kırmızılılar mevcut potansiyeli sahaya yansıtmış olsa bugün ligde çok daha büyük bir farkla lider olabilirdi. Fakat bireysel performans düşüklüğü kaynaklı organizasyon eksikliği, bugüne kadar Galatasaray’ın sahip olduğu cevherin gün yüzüne çıkmasına engel oldu.  
  • Schalke’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısı: Alman temsilcisi her ne kadar iyi bir sezon geçirmese de Şampiyonlar Ligi’nde bu sene hiç kaybetmedi ve üç galibiyet, üç beraberlik ile grubunu lider tamamladı. Buna ek olarak Türk Telekom Arena’ya ceplerinde Olympiakos ve Arsenal’den aldıkları deplasman galibiyetleri ile geliyorlar.     

 Umarım bugün avantajlar sahada, dezavantajlar çok uzaklarda olur.  

can.nizamoglu@gmail.com

twitter:_acn_

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..