Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '14

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray fena yenildi. Balıkesir:2-Galatasaray:0

Galatasaray fena yenildi. Balıkesir:2-Galatasaray:0
 

 Galatasaray Süper-Toto Süper Lig’e hiç de iyi başlamadı. Gerçi Lig’in ilk haftasında Bursaspor'u 2-0 mağlup ettikten sonra  Eskişehirspor ile berabere kalmıştı ama takım bir türlü güven vermiyordu.

Bu üçüncü haftada da görüldü ki, Prandelli hala takımı tanımıyor; durmadan takımla oynayıp duruyor. Büyük umutlarla alınan Olcay Adın Balıkesir’e götürülmüyor, üstelik U2 takımı ile antrenmana çıkması isteniyor… İşe bakın. Balıkesir maçında tek oynayan futbolcu, Bruma; ayakta kalan futbolcu ikinci yarıda dışarı alınıyor… Bunlar Prandelli’nin gafları.

Tabii, Galatasaray’da bugünlerde Yönetim sallanıyor. Borçların altından kalkamıyorlar. Başkan Ünal Aysal gitti gidecek. Çünkü takımı bir türlü kurtaramıyor. Basketbol, voleybol vb. branşlarını takıma yük gibi görüyor. Bu yüzden Yönetim Kurulu’ndan çok kötü eleştiriler alıyor. Hele Işın Çelebi’nin sözleri yenilip yutulacak gibi değil.

Buna karşılık, Balıkesirspor Süper Lig’in bana göre sürpriz takımı olacak. Geçen yılki başarılarına bakacak olursanız; bu başarıları sürdürmemesi için hiçbir neden yok. Galatasaray’a karşı aldığı bu net sonuç (2-0) , geleceği gösteren en güzel ip uçlarından biri. Ve çok önemli bir motivasyon kaynağı.

Takımlar :
Balıkesirspor:
Emrullah Şalk, Okan Alkan, Kulusic, Coelha, Bülent Cevahir, Santos, Aykut Çeviker, Jabbie, Alanzinho (Dk. 66 Vargas), Sercan Yıldırım (Dk. 88 Ali Öztürk), Gökhan Ünal (Dk. 57 İlhan Depe)
Teknik Direktör: İsmail Ertekin

Galatasaray: Muslera, Yasin Öztekin (Dk. 79 Pandev), Chedjou, Semih Kaya, Tarık Çamdal, Dzemaili (Dk. 61 Umut Bulut), Yekta Kurtuluş, Selçuk İnan, Sneijder, Bruma (Dk. 61 Emre Çolak), Burak Yılmaz.
Teknik Direktör: Cesare Prandelli

Goller:
22.dk. Sercan Yıldırım Balıkesirspor:1-Galatasaray:0)
44.dk. Gökhan Ünal (Balıkesirspor:2-Galatasaray:0))

Değerlendirme:
Denilebilir ki , dün Galatasaray’ın katili Sercan Yıldırım oldu. Bursaspor’da gayet güzel maçlar çıkaran Sercan Yıldırım, T.Direktör Ertuğrul Sağlam ile takışınca, kendisini kapı önünde bulmuştu. Bu Dönem Balıkesirspor’a kiralanan Sercan  Galatasaray’ı dağıtan futbolcu oldu. Her keresinde Galatasaray kalesi önünde bitti ve Galatasaray defansına korkulu anlar yaşattı. İlerde de Balıkesirspor Sercan’dan çok şeyler bekleyebilir. Bu maç bunu gösterdi.

Dün yine Galatasaray’da “Oynatan” futbolcu arandı. Selçuk ne yazık ki çaptan düştü. Takımı kaldıramıyor, sürükleyemiyor. Sneijder, Takım kurtarıcı hüviyetinde değil. O bir tek Drogba ile iyi anlaşıyordu , o da gitti. Burak Yılmaz , her kaçırdığı golden sonra kafasını kollarının arasına almaktan, arkadaşlarına bakamıyor. Onu bu tavırlarından vazgeçirmeli.

Takımda en çok Bruma çalışan, rakip kale önünde beliren isimdi ama o da  fazlasıyla çalımcı, fazlasıyla şahsi oynuyor. Ona üçgenler kurmasını, arkadaşlarıyla paslaşmasını öğretmek gerek. Bir adam topu tek başına alıp, rakip kale önüne kadar gidemez. Bunu öğretmek gerek.

Dün Balıkesirspor direndi. Koştu. Rakip kale önünde daha çok belirdi. Fırsatlardan da yararlandı.

Galatasaray rakip kale önüne gittiği zaman dönemedi. Defans güven vermedi. Ve sonunda başları eğik olarak sahadan çıktılar.

Bana göre bu takım da Burak Yılmaz’ı bir süre dinlendirmek gerekir. Onun yerine Umut Bulut’u oynatmalı. Olcay Adın’ı kazanmak gerekir.

Prandelli’ye kuşkusuz şans verilecektir. Bu yıl Prandelli burada… Ama Ünal Aysal için çanlar çalıyor… Çünkü çok fazla çar çur etti Galatasaray’ın parasını. Onun yerine artık Işın Çelebi’ye yer vermek gerekir.

Yine hatırlatıyorum. Bu takıma bir ruh isteniyorsa, bu ruh  Sabri Reis ‘dir… Arada sırada deneyin pişman olmazsınız.

Ancak o şekilde Galatasaray seyircisi de sahaya arkasını dönüp oturmaktan vazgeçer

Balıkesirspor ise Sercan şımarmadığı sürece Lig’in tehlikeli takımı olup gidecektir. İsmail Ertekin işini bilen bir Teknik Direktör. O ne yapacağını bilir. Güvenmek gerekir.

Galatasaray için ise hep beraber ellerini başının arasına alıp düşünmek vakti gelmiştir. Ne zaman ki , Prandelli takım oyununu yerleştirir, bu takım  kazanır. Ama  TEK Forvet yetmiyor.  Başka şeyler düşünmek gerekiyor.


 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..