Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '11

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray'ın en az 5-10 yılına mal oldular!

Galatasaray'ın en az 5-10 yılına mal oldular!
 

Sizi hatırlamak bile istemiyorum!


İki yılı aşkın bir süredir, aylarca, haftalarca Adnan Polat’ı ve Galatasaray’ı kötü yönettiğini yazdım. 

Adnan Polat’ın Galatasaray’ın en az 5-10 yılına mal olduğunu görmek istemeyenlerin, Başkan Ünal Aysal’ın aşağıya çıkardığım açıklamasını okumalarını dilerim: "Yaptığımız incelemeler sonucunda konsolide toplam borcumuz 300 milyon dolar civarında. 150 milyon dolarlık banka kredi borcumuza karşılık ise 750 milyon dolar civarı teminat verilmiş. Bu, banka teamüllerinin çok üzerindedir" dedi. 

Onu hatırlamak bile istemediğimi, (aldığı ve almak istediği GS’ye yakışmayan futbolcular, U-17 maçında küçük FB’li futbolcuların başına gelenler, Cemal Nalga rezaleti, stadın açılışında yaşanan görülmemiş kepazelik gibi nedenlerle) Galatasaraylılık değerlerini yerlerde süründürdüğünü, (bonservissiz diye alınan oyuncular ve ucuz etin yahnisi nedeniyle boşa gitmiş milyonlarca euro, sonrasında sezon başlayınca hatayı anlayıp normal zamanda alabileceğinden 3 kat fazla para vererek alınan son dakika transferleri, küme düşme noktasına gelince yine 3 katı para verilerek alınan yandım anam devre transferleri gibi nedenlerle) Galatasaray’ın parasını heba ettiğini..  

 

Yazdık..  

Taraftarın hoşuna giden transferlerin Galatasaray’ın önümüzdeki yıllardaki gelirlerinin kullanılarak yapıldığını, geleceğe ipotek konulduğunu..  

Anlatamadık..  

Hep aynı eleştiriyi aldık: Zor zamanda Adnan Polat ortaya çıktı, kimse sorumluluk almaya çalışmadı diye. Adnan Polat kulübü mali açıdan düzlüğe çıkardı diye..  

Bunlara da cevap yazdık ama sesimiz onca gürültü arasında duyulmadı. “Kulübün en zor zamanında ortaya çıkan, bugün bitirilen projeleri başlatan rahmetli Özhan Canaydın’dı. Bir önceki seçimde Adnan Polat başkanlığa adaylığını koyduğunda karşısında Adnan Öztürk diye bir rakibi vardı. Adnan Polat kulübü mali açıdan iyi yönetmek şöyle dursun, çok kötü yönetti, borç 500 milyon liranın üzerinde” dedik.  

Usulde hata yaptığı düşünülse de, bu vahim durumu dile getiren yönetici Mehmet Helvacı da brütüs damgası yemek zorunda kaldı, antipatik duruma düştü.  

Dün Galatasaray Adası’nda gerçekleştirilen olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda üyelere hitap eden Ünal Aysal, bu söylediklerimizi resmi ağızdan doğrulamış oldu.  

Başkan Ünal Aysal, göreve gelmelerinin ardından kulübün sportif ve mali durumunu incelemeye aldıklarını belirterek, mali tablonun sıkıntılı olduğunu ve olağanüstü mali genel kurul yapılması gerektiğini söyledi.  

Adnan Polat’ın Galatasaray’ın en az 5-10 yılına mal olduğunu görmek istemeyenlerin, Başkan Ünal Aysal’ın aşağıya çıkardığım açıklamasını okumalarını dilerim:  

"Yaptığımız incelemeler sonucunda konsolide toplam borcumuz 300 milyon dolar civarında. 150 milyon dolarlık banka kredi borcumuza karşılık ise 750 milyon dolar civarı teminat verilmiş. Bu, banka teamüllerinin çok üzerindedir" dedi.

Galatasaray’ın Süper Toto Süper Lig yayın hakkı, Türk Telekom sponsorluk geliri, forma reklamı ve 3 sezonluk bilet gelirlerinin temlik altında olduğunu açıklayan Aysal, olağanüstü mali genel kurul yapılması mecburiyeti olduğunu belirterek, "Bu durumda ne transfer yapılabilir, ne de mevcut yükümlülükler karşılanabilir. Olağanüstü mali genel kurul yapılması şarttır. İlk olarak 2 Temmuz’da, çoğunluk sağlanamazsa da 9 Temmuz’da genel kurulu toplantıya çağıracağız" diye konuştu.

Aysal, kısa vadeli çözüm alternatifleri üzerinde duracaklarına işaret ederek, şunları kaydetti: "Talep edilecek yetkiler, 2011 yılı bütçesinin revizyonu, mevcut kredilerin yeniden yapılandırılması, 150 milyon dolar civarındaki banka kredilerinin 1 yıl ötelenerek 4 yıla, mümkünse daha uzun zamana yayılması, teminatları azaltarak yüksek faiz yükünden kurtulunması ve kurumsal yapının işler hale getirilmesi, kredilerin de tek bir çatı altıda çok daha az maliyetle birleştirilmesi. Bu konuyla ilgili kredilerin tek çatı altıda birleştirilmesi çalışmaları gerçekleştirilecek duruma gelmiştir. Genel kurula sunmaya hazır durumdayız. Ayrıca, gecikmiş borç stokunun süratle finansmanı için borçlanma talebi istenecek. Mevcut borç yapılandırması için, bankaların elinde bulunan yüzde 38 oranındaki kulüp hissesinin, tekrar alınmak üzere satılması veya teminat gösterilmesi gerekebilir. Yapacağımız işler günü kurtarmaya dönük değil, kulübümüzü düzlüğe çıkartma amaçlıdır."  

Yazık ettiler Galatasaray’a..  

 

 > 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..