Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'ın geleceğine dair kehanetler-2

Galatasaray'ın geleceğine dair kehanetler-2
 

Büyük kaptan ama büyük hoca değil.


Bir önceki yazımda “Tüm sporseverlere buradan ilan ediyorum ki; Galatasaray’da önümüzdeki sezon için yapılanmada oldukça sürpriz gelişmeler olacak.” diye başlayarak Ümit Karan ve Arda Turan’la ilgili muhtemel gelişmelerden bahsetmiştim. Ve bir sonraki yazımda Bülent Korkmaz, Cassio Lincoln ve Adnan Sezgin’i bulacağınızı söylemiştim. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim:

BÜLENT KORKMAZ

Büyük kaptan.. Ama büyük teknik direktör değil! Ben üç dakikada bir iki elini ağzına götürüp ıslık çalarak takım yöneten büyük teknik direktör görmedim. Basketbol takımı değil ki bu. Hele ki bu takım Galatasaray ise, ne yapacağını bilir. Teknik direktörü de oyuncu değiştirmesiyle bile niyetini anlatır zaten. Büyük takım maç içinde rakibinin performans ve taktiğine göre üç dakikada bir anlayış mı değiştirir ki büyük kaptan sürekli futbolcuları ıslıkla uyarır? Bu tarz bir yönetim tarzı her ne kadar tribünlerin bir kısmına hoş (heyecanlı, hırslı) gözükürse de, aslında futbolcuların kendine olan güvenlerini yok eder. Sürekli kenardan uyarı alan bir futbolcunun ayakları dolaşır, aklında hep kenar yönetim vardır, bir sonraki hareketinin mutlaka hatasız olması gerektiği vardır.

Neyse, bugünkü işimiz kehanet. Bülent Korkmaz’ın Galatasaray’ın başında kalması sadece ikinci bir Skibbe faciası olacaktır. Şu andaki başarısızlıklarda, takımı kendisi oluşturmadığı ve sezon ortasından sonra geldiği için hoş görülür yanları bulunabilen Korkmaz, gelecek sezon ise her başarısız sonuç sonrası acımasızca eleştirilecektir. Bu eleştiriler şüphesiz ki Korkmaz’la sınırlı kalmayacak, yönetimi de kapsayacaktır. Bu nedenle ikinci bir Skibbe acımasızlığında yapılacak olan eleştirileri göğüslemeyeceğini bilen yönetim en yüksek miktarda harcamayı teknik direktör konusunda yapacak ve dünyaca kabul edilen bir hocayla anlaşacaktır. Sonuç: Bülent Korkmaz’ın teknik direktörlüğü bu sezon sonunda sona erecek.

CASSIO LINCOLN

Galatasaray’ın büyük transferi.. Galatasaray taraftarının en yüksek krediyi verdiği oyuncu.. Dönem dönem kalitesini göstermesine rağmen genel olarak bakıldığında ve aldığı parayla kıyaslandığında tam bir fiyasko! Kimi maçlar “artık bu maçta kendisi hakkında söylenenlere hırslanmıştır, gereğini yapacaktır” dendiğinde bile ortalıkta görünmeyecek kadar hırslarını kaybetmiş bir adam. Aslında Lincoln’ün, jübilesini Galatasaray’la anlaştığı ve kesin olarak alacağı paraları garantilediği gün yaptığını görebilmek gerek. Biz ise hala bu adamda duygusal bir taraf vardır diye bekleyip duruyoruz.

Peki önümüzdeki sezon ne olacak? Galatasaray yönetimi bunları biliyor ve bu futbolcuyu göndermek istiyor ama tepki görmeden göndermesi için maliyetinin hiç olmazsa bir kısmını karşılamaya yetecek parayı veren bir kulüp bulması gerekir ancak bulamayacak. Sonuç: Bazı yöneticiler onunla konuşmuş olacak ve önümüzdeki sezon için söz almış olacak, Lincoln resmi internet sitesinden Galatasaray’ı ve taraftarı çok sevdiğini, kendini onlara karşı borçlu hissettiğini ve bu sezon borcunu ödeyeceğini açıklayacak vs.. Sonuç: Lincoln Galatasaray’da kalacak.

ADNAN SEZGİN

Galatasaray’ı İstanbulspor’da iken de dinamitleyen adam. Profesyonel (!) idareci, menajer. Galatasaray’ın vizyonunu kavrayamamış, kendisini Uzanlar’ın adamı olarak İstanbulspor’u yönettiği günlerden bir adım öteye taşıyamamış “skor” adamı. Galatasaray sadece bir futbol takımı değildir! Galatasaray futbol takımı, geçmişi çok sağlam temellere dayanan asil bir kurumsal kültürün temsilcilerinden birisidir. Hakan Şükür’ün istenmemesinin sebebi de bu kültüre sahip olmamasıdır. Dolayısıyla işi futbol idareciliği olan ve bu konuda da sabıka sahibi birisine Galatasaray’ı teslim etmek büyük bir hatadır. Skibbe gibi bir teknik direktörü getirerek söz sahibi olmak istemesinin Galatasaray’a açtığı sorunlar ortadadır. Kaldı ki, ucuz olduğu için tercih edilen Skibbe yüzünden, harcanmakta imtina edilen paradan çok daha fazlası kaybedilmiştir. Bunun başat sorumlusu olan Adnan Sezgin’in yerinde kalması yönetimin başını çok ağrıtacaktır. Karşılıklı bir bahane deklare edilerek Adnan Sezgin ile Galatasaray’ın yolları ayrılacaktır.

Bu konudaki üçüncü ve son yazımda Sabri Sarıoğlu, Aydın Yılmaz, Mehmet Güven, Tobias Linderoth, Yaser Yıldız, Shabani Nonda, Ferdi Elmas, Orkun Usak, Alparslan Erdem, Murat Akça, Volkan Yaman, Serkan Çalık, Serkan Kurtuluş, Semih Kaya ve Yaser Yıldız’ı bulacaksınız.

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..