Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray’ın Yedekleri

 

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nda evinde karşılaştığı Balıkesirspor’u yedek ağırlıklı bir kadroyla 4-1 yenmeyi başardı. Bununla birlikte bazı isimler gelecek adına hiç umut vermediler.

Fatih Terim, Balıkesirspor karşısına oldukça revize edilmiş bir kadroyla çıktı. Maçta favori olan Galatasaray karşılaşmaya da hızlı başladı. Sarı- kırmızılılar ilk dakikalardan itibaren oyunu rakip kaleye yıktılar. Fakat aradıkları golü bu bölümde bulamadılar.

Galatasaray’da açıkça bir uyumsuzluk gözleniyordu. Bunun nedeni pek çok futbolcunun ilk kez beraber oynamalarıydı. Yine bu futbolculardaki maç eksikliği de kendisini gösteriyordu.

Galatasaray aradığı golü ancak 26.dakikada tecrübeli ismi Elmander ile buldu. Fakat bu üstünlük çok uzun sürmedi.

Yukarıda saydığım faktörler sarı- kırmızılılara hata yaptırıyordu. 33.dakikada sadece Balıkesirspor’un değil, sahanın en iyilerinden olan Mustafa, Galatasaray kalecisi Ufuk’un hatası sonucu skoru 1-1’e getirdi.

Galatasaray’da en göze batan futbolcular Emre ve Aydın’dı. Bunun dışında gözüken uyumsuzluk sarı- kırmızılıların pozisyona girmesini de engelliyordu. Nitekim 39.dakikada Bal- Kes’te Mustafa, Ufuk’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü atamadı. Dönen top Galatasaray’ın golü oldu.

Bir anlamda Balıkesirspor, Galatasaray’ın durumunu görüp kazanma hevesiyle kontrollü oyunu bırakınca golü yedi.

Sercan’ın golü Galatasaray’ı rahatlattı. Ama sarı- kırmızılıların, ilk yarıda gollerin dışında Emre’nin direkten dönen topundan başka pozisyonu yoktu.

Galatasaray ikinci yarıya da hızlı başladı ve bu yarıyı gerçekten hızlı oynadı. Balıkesirspor teknik direktörü 60.dakikada sahanın en iyi ismi Mustafa’yı oyundan aldı. Eğer bir sakatlık söz konusu değilse bu değişikliğin tek açıklaması Mesut Hoca’nın hafta sonu oynayacağı lig maçını daha önemli görmesiydi.

Nitekim aynı dakikada Galatasaray’ın üçüncü golü geldi. Bu golde Sercan’ın vurmayıp daha uygun durumdaki Aydın’a bırakması güzel bir olaydı.

Kupa maçından umudu kesen Mesut Hoca 66’da yine sahanın iyilerinden Muhammet’i de oyundan çıkartarak tamamen hafta sonuna odaklandı.

70.dakikada Ceyhun, ofsayt kokan bir pozisyonda maçın skorunu belirledi.

Galatasaray’da özellikle Çağlar çok kötüydü. Bu haliyle yedek bile olamaz. Stoperde Gökhan Zan ve Hakan Balta ikilisi ilk defa yan yana oynamanın sıkıntılarını yaşadılar. Ancak Gökhan Zan, görev düştüğünde elinden geleni yapacağını gösterdi.

Galatasaray’da şüphesiz sahanın en iyisi daha önce de belirttiğim gibi Emre’ydi. Gollerin çoğunun arkasında o vardı. O’nu Aydın takip etti. Sercan da hırsıyla diğerlerinden ayrıldı.

Galatasaray’ın uzun maratonda pek çok oyuncuya ihtiyacı olacak. Ancak kimileri bu maçtaki şansı iyi kullanamadı. Bu oyuncuların, özellikle de oynamayanların belli aralıklarla hazırlık maçlarında maç eksikliklerini gidermeleri sağlanabilir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..