Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray iyi yolda

Galatasaray iyi yolda
 

Arda/Keita


Galatasaray'in su ana kadar karsilastigi takimlar, Galatasaray'in kalitesinin cok altindaydi. Estonya temsilcisi kendi liginde ne kadar basarili olsada, Estonya liginin Avrupa ligi icin bir olcu olamayacagini bilmek gerek. Rijkaard ile beraber Galatasaray her maci ciddiye aliyor ve oyuncular elinden geldiginin en iyisini rakip ayirt etmeksizin yapmaya calisiyor. Gecen seneki kucuk takimlara karsi olan ciddiyetsizlik bu sene rafa kaldirilmis gibi gozukmekde ve bu durum taraftarlari cok mutlu ediyor. Her macta pozitif oynayan veya oynamaya calisan bir takimi kim izlemek istemez ki?

Galatasaray cok buyuk degisim gecirdi bu sene, ozellike Rijkaard gibi bir futbol bilgini takimin basina getirildi. Rijkaard ile birlikte bircok oyuncunun performansi artti. Yonetim bu sene gecen seneki yanlislarindan ders almis oldugunu kanitlayarak boyle bir teknik direktoru takimin basina gecirip istedigi bircok oyuncuyu takimin bunyesine katti. Ozellikle Keita'nin performansi dudak ucuklattiracak cinsten. Keita'nin Lyon'dan neden gonderilmis ve Lyon'da neden basarili olamadigini anlamiyorum. Keita cok top kaybediyor, dogru ama surekli oyunun icinde, bazi yildiz oyuncular gibi butun mac yatip sonra bir hareketle macin kaderini degistirme gibi kisa bir yola basvurmuyor! O her zaman macin kaderini degistirmek icin gerekli herseyi yapmaya calisiyor ve ayni zamanda skora direk katki yapabiliyor. Onun icin su ana kadar ki performansina baktigimizda Keita'nin ulkemizde ki bircok yildiz oyuncudan farkli oldugunu soyleyebiliriz. Umarim bu performansi hep boyle devam eder. Keita hakkinda daha uzun yazilarimi sonraki maclara birakacagim.

Galatasaray'da forma bu sene aslanin tam midesinde. Bir daha ki macta kimin yedek kalacagini ya da kimin ilk 11'de oynayacagini kestirmek zor hale geldi, bir kac futbolcu haricinde. Biliyoruz ki Arda, Ayhan, Baros ve defansta Servet, Gokhan ve Hakan Balta bu takimin kilit oyunculari. Bunlara Keita da eklenebilir. Son senelerde dikkat ederseniz Galatasaray Avrupa maclari oncesi ve sonrasinda Turkiye Super liginde cok puan kaybetti. Bunun tabii bas sorumlusu ne kadar takimin teknik direktorler tarafindan iyi calistirilamamasi olarak gorunsede, onceki senelerde bu kadar alternatifli bir kadro olmamasi da onemli etkendi. Ben Rijkaard'in her maca ayni 11 ile cikmamasini soyledigim nedenlerden dolayi destekliyorum. Galatasaray'in su anki kadrosu son 10 senedeki en kaliteli kadro diyebiliriz. Uefa'yi kazandigi donemdeki kadroyla fazla karsilastirmak istemiyorum.

Yonetimin bu sene yaptigi en iyi islerden biri, Arda'yi kaptan yapip ona 10 numarayi ona teslim etmekti. Arda'da oynadigi her macta performansini arttirarak yonetimin ne kadar dogru bir hamle yapmis oldugunu su ana kadar kanitlamis oldu. Taraftarlar bu sene Galatasaray'i bosuna desteklemeyecek, buna eminim.

 
Toplam blog
: 5
: 720
Kayıt tarihi
: 10.03.09
 
 

Merhaba ben Cihan Erbey. Amerika' nın Minnesota eyaletinde turizm ve otelcilik üzerine üniversite eğ..