Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray karşıtı sistemler Mart 2012

Galatasaray karşıtı sistemler Mart 2012
 

Anti Galatasaray sistemleri hepimiz biliriz ve çocukluğumuzdan beri söyler dururuz.  Ebediyete kadar da söyleyeceğiz.

Bu karşıtlık karşısında yapacağımız şey, bu sistemleri gençlere örnekleri ile anlatıp göstermek ve varlığımızı daha da güçlendirmektir. Çünkü bir Galatasaylı için sadece skor ve ödüller değildir esas olan; esas olan Galatasaray'ın varlığıdır. Bir buçuk milyar yıl önce "büyük patlama" oldu; gazlar sıkışıp evren meydana geldi ve ne mutlu ki GALATASARAY varoldu.

 Bir duygu, düşünce biçimi olan bu karşıtlık zaman içinde kendi kendini tetikleyen ve yarattığı fenomenlerle kendisi besleyen bir sisteme dönüştü. Sistemin çalışması için çok özel bir çabaya gerek yok ama başka kurumların ayakta kalabilmeleri için zaman zaman bu sistemi manipüle ettikleri de ortada.

İşte son günlerde maçlarda oyuncularımızın ince ince etkilerle mücadeleci oyun isteklerinin düşürülmesinin nedeni budur. Rakiplerimizin maçlarındaki durum ortada. Kesinlikle dışarıdan destek gerekiyor.

Bakın size tanıdık bazı spor yorumları (Hafifçe mizah katmayı denedim):

"Top mu ele çarptı? El mi topa gitti? Hiçbiri değil. Görüntü bizi aldatıyor ama ben aldanmam."  

"Top önce ayağa çarptı sonra Allenzinho'nun eline değdi" FİFA bunu reddediyor....

" Aslında top önce yerden ters açı ile hareketlendi. Bu tür konkav hareketleri bilmem ne tarihindeki hakem seminerinde eleştirmiştik zaten. Ben olsam böyle bir pozisyonda   penaltı falan vermem!"

" Bu pozisyonu büyütmeyelim. Galatasaray hakemin yanlış kararı ile penaltı kazandı."

"Necati'yi Giray düşürmedi. Necati, beden kütlesinin kuzey güney eksenindeki ters ivmeli hareketinin etkisi ile Giray'ın koltuk altına girdi. Penaltı değil!"

" İyi maç oldu ama bunun nedeni, Trabzon'un mücadeleci ve istekli oyunudur.(Sanki biz top oynamadık)

 Güleriz ağlanacak halimize. Ama biz ağlamayacağız! Beş yıl esen fırtına işte bunlara direnerek esti. Şimdi yenisi geliyor. 

Hakemle konuşmayacağız.  Oyuna bakacağız. "Yerde iki kişi yatıyor" diye hakem golü iptal etmez. Hele ki golü biz yediysek bu pek olası değil.  

 

 

 
Toplam blog
: 62
: 548
Kayıt tarihi
: 08.09.10
 
 

Ceyhan 1966 doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Şiir ve öykü seviyorum. Atatürk ve Uğur Mumcu yol g..