Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray kendi altına dinamit koydu..

Galatasaray kendi altına dinamit koydu..
 

bigpara.com


Geçen Hafta yazdığım , “Galatasaray’a eş Başkan” adlı yazımda. Meseleyi ortaya koymuş; bir takım adamlar karar vermişler, “Hamza Hamzaoğlu’nun ayağını kaydırmak istiyorlar…” demiştim. Daha bu laflar ortada yokken. Açıp bakabilirsiniz; okuyabilirsiniz. Kimse de o yazıyı ciddiye almadı (Zaten Skorer bizim yazılarımızı artık kendi arşivine koymuyor… O da ayrı mesele!) 
 
Ve nihayet mesele aydınlatıldı. Yönetim karar verdi, Galatasaray’ın Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun  işine son verdi. Bu karar kimden çıktı. Asıl istemeyen kim, işin o yanını bilmiyoruz.
 
Fakat varsayım olarak ileri sürülen bazı nedenler var.
 
1. Hamzoğlu, Umut Bulut’u çok tutuyordu; fakat yönetim bu futbolcudan vazgeçmişti. Asıl tartışma buradan çıktı. Umut Bulut’un sözleşmesi uzatılsın mı, uzatılmasın mı?
 
2. Son zamanlarda Başkan Dursun Özbek’le bir çok konuda tersleşmeye giren Hamzaoğlu, Özbek’i kızdırmış; onun nezdinde güvenini kaybetmişti.
 
3.Geçen yıl,  Galatasaray’a üç Kupa kazandırmasına karşın, transferde kendisine danışılmaması ve istediği oyuncuların alınmaması Hamzaoğlu’nu  oldukça işkillendirmişti. Örneğin, Akhisar’dan alınmasını istediği Oumar Niasse’ye hiç kimsenin olur vermemesi, tarafların fikir ayrılığının derinleşmesine yol açmıştı.
 
4. Diğer yandan , yine Hamzaoğlu’nun geldiği takım olan Akhisar’dan Bilal Kısa’nın israrlar üzerine alınması ve Hamzaoğlu tarafından, durmadan ve daimi olarak bu futbolcuya şans verilmesi , aynı mevkideki  diğer futbolcuların ihmal edilmesi yönetimin kırılmasına neden olmuştu.
 
5.Ayrıca Melo’nun gitmesi için yönetime baskı yapan Hamzaoğlu’nun bu futbolcunun yerine aynı özellikleri gösteren bir futbolcuyu koyamaması, Galatasaray savunmasını zayıflatmıştı.
 
6.Muslera’nın Hamzoğlu ile arasının bozuk olması ve onun takımdan gönderilmek istediğinin bilinmesi de bir neden olarak ileriye sürülebilir.
 
7. En son  Galatasaray’ın Rizespor’a karşı  4-3 kaybettiği maçta, Hamzoğlu’nun Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman’ın taktik ve stratejisine cevap vrememesi; takımdaki değişiklikleri zamanında yapamaması Galatasaray yönetimi’ni çok üzmüştü.
 
8. En son Rizespor yenilgisiyle  birlikte Galatasaray’ın Birincilikten Üçüncülüğe düşmesi , Yönetimin ondan yüz çevirmesine yol açtı.
 
Hamza Hamzaoğlu Galatasaray’da daha  bir yılı tamamlamadan (353 gün) yolları ayrıldı. 
 
Hamza Hamzaoğlu’nun Galatasaray’da 1991-1995 yılları arasında olmak üzere tam dört yıl sürmüştü. O her bakımdan kendini Galatasaray’ın evladı ve parçası sayıyordu.
 
Bir yıl önce de kendisini Akhisar’dan Galtasaray’a davet ettikleri zaman hiç düşünmeden ve pazarlık etmeden Galatasaray’a gelmişti. Şimdi de tazminat filan bir şey istemeden gidecektir.
 
Bana göre Hamza Hamzaoğlu’nu yazık olmuştur.
 
Her şeyden önce , Türk halkının bilip söylediği bir söz vardır:
 
“Irmaktan geçerken, at değiştirilmez..” 
 
İşte Galatasaray bu hatayı yaptı. Sezonun ortasında hiç kimsenin beklemediği bir anda Teknik Direktörüne  kapıyı gösterdi.
 
Kimse kolay kolay Hamza Hamzaoğlu’nun yerini tutamayacaktır. Sabırlı, iyi niyetli; Galatasaray’ı çok seven; ona zarar gelmesini istemeyen bir insandı. 
 
Başkan Dursun Özbek ise sanıyorum , “Hırsla kalktı.. ama zararla oturdu”
 
Şimdi, Hamza Hamzaoğlu’nun yerini tutacak hiçbir Teknik direktör kolay kolay bulunamaz. Buna Mustafa Denizli dahildir. 
 
Galatasaray’lı futbolcular da Hamzaoğlu’nu çok arayacaklardır.
 
Özellikle Kaptan Selçuk İnan.. Bu olayın gerçekleştiğine inanamayan ve tekrar tekrar telefon açıp, “Bu haber doğru mu?” diye soran insan. Yalnız Selçuk değil, bu olaydan üzülen çok fazla insan olacaktır.
 
Kim gelirse gelsin bundan sonra Galatasaray’ı toplamak kolay olmayacaktır. Hamzoğlu’ndan sonra bu takıma Teknik Direktör olmak da kolay değildir.
 
Ne demiş atalarımız:
 
“Kendi düşen ağlamaz…”
 
“Son pişmanlık, fayda etmez..”
 
Galatasaray kendi altına dinamit koymuştur. Artık ağzıyla kuş tutsa sınıf geçemez…
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..