Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray oynadı, Beşiktaş attı.

Galatasaray oynadı, Beşiktaş attı.
 

Beşiktaş açısından çok önemli bir karşılaşmaydı. Şampiyonluk yolunda bir beraberlik alma kredisi olan Beşiktaş elbette bunu düşünerek sahaya çıktı. Maça çok kontrollü başladılar. Oyunu kendi sahalarında kabul ettiler. Bülent Korkmaz ise geldiği günden bu güne kadar belki de ilk kez bu kadar cesur bir takım çıkardı. Bunu yapmasının sebebi belki de Mehmet Topal'ın stoper de oynaması oldu. Çünkü Galatasaray defansta problem olmadığı sürece Mehmet, Ayhan ve Barış üçlüsünü hep orta sahada kullanarak defansı sağlam hücumu da biraz zayıf bir takım görünümündeydi. Sonuçta Galatasaray bu düzen ve bu kadar hücum futbolcusuyla çıktığı için olsa gerek bu kadar pas yaptı ve pozisyon buldu.

Galatasaray bu kadar iyi futbol oynayınca herkes Galatasaray'dan gol beklerken, Beşiktaş duran toptan Mehmet Topal'ın da hatasıyla çok önemli bir dakikada (41.dk) golü buldu. İkinci yarı yine aynı senaryo vardı sahada. Galatasaray yine etkili başladı ve Baros ile çok net gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu pozisyonun hemen ardından Nonda ve Arda'nın harika paslaşmaları ile ceza sahasına kadar geldiler ve topu Kewell ile buluşturdular oda harika bir vuruşla golü attı. Beraberlik golünün ardından Beşiktaş bence şans ile ikinci golü buldu. Şans diyorum çünkü Rüştü tam o sırada sakatlık geçirdi ve Yusuf'a pas atan İbrahim Üzülmeze topu dışarı atmasını istedi fakat İbrahim topu dışarı atmayarak Yusuf'a gönderdi o da kendi becerisiyle biraz da Topal'ın katkısıyla golü atmayı başardı. Şampiyon olmak isteyen takımlarda şans olmalı zaten top onları sevmeli. Sadece iyi futbol kaliteli bir takım şampiyon olmaya yetmiyor. Bir takımın şampiyon olması için bazı etkenler de önemli. Şans, arkadaşlık, şampiyonluğu hissetme ve topun o takımı sevmesi gerekiyor. Beşiktaş'ta bu etkenler fazlasıyla var bu etkenlere bir de iyi mücadele eklenince şampiyonluk kaçınılmaz oluyor. Beşiktaş bütün bunları becerebildiği için bence zaten şampiyonluğu hak etti.

Galatasaray son maçta Sivas spor ile karşılaşacak eğer Sivas kazanır, Beşiktaş lig'de kalmayı garantilemiş Denizli deplasmanında kaybederse Sivas Şampiyon olacak.

Bakalım haftaya Ali Sami Yen'e yine Denizli'den güzel haberler gelecek mi?

Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 59
: 798
Kayıt tarihi
: 25.02.09
 
 

Hayat futbola fena halde benzer. Futbol, şahsi beceri gerektirir; ama aslında toplu oynanan, insa..