Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '08

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray şampiyon gibi...

Galatasaray şampiyon gibi...
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Turkcell Süper Lig 2007-2008 sezonunun bitmesi için bir hafta daha var ama şampiyonun kim olacağı belli gibi. Sivasspor-Galatasaray, Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçlarında alınan sonuçlar ligin bitimine bir hafta kala şampiyonu neredeyse belirledi. Sezonun en büyüğü olma yolunda Galatasaray son hafta kendi evinde oynayacağı Gençlerbirliği OFTAŞ maçından en az bir puan çıkarabildiği takdirde şampiyonluğunu ilan edecek.

Galatasaray, bir Anadolu takımı olan, şampiyonluk yolundaki en güçlü rakiplerinden birini, Sivasspor'u Sivas'ta 5-3'lük skorla geçmeyi başardı. Song'un kendi kalesine attğı golle 1-0 öne geçen Sivasspor'un golüne karşılık veren Arda 40. dakikada takımının beraberlik golünü attı. 42. dakikada yine Arda, skoru 2-1'e taşıdı. İlk yarının bu skorla tamamlanmasının ardından ikinci yarının 50. dakikasında Mehmet Yıldız Sivasspor'un beraberlik golünü attı. Galatasaray'ın bu gole cevabı fazla gecikmedi. 52. dakikada Ayhan'ın uzaktan kalecinin uzanamayacağı yere -doksana- gönderdiği top Galatasaray'ı 3-2 öne geçirdi. 67. dakikada Sivasspor'lu Sezer skoru 3-3 yaptı. 76. dakikada hat-trick yapan Arda Turan Galatasaray'ın 4. golünü attı. 88. dakikada kral Hakan Şükür son sözü söyledi ve bu çok önemli maçı Galatasaray 5-3 kazandı.

Teknik direktörü olmayan Galatasaray'ın Teknik Sorumlusu Cevat Güler'in Galatasaray'ın şampiyon olmasında çok büyük payı var. Haftalardır Cevat Güler yönetiminde oynayan Galatasaray ligde hiç yenilmedi. Yenilmediği gibi oynadığı futbolla da göz doldurdu. Galatasaray her maça bayram havasında çıktı. Futbolcular adeta birbirlerine kenetlendiler. Bu birlik, beraberliğin en büyük mimarı Teknik Sorumlu Cevat Güler'i de canı gönülden tebrik ediyorum.

Fenerbahçe kendi evinde Gençlerbirliği'ni konuk etti. Şampiyon olmak için Galatasaray'ın puan kaybetmesini bekleyen Fenerbahçe'nin gözü Şükrü Saracoğlu'nda, kulağı Sivas'taydı. Fenerbahçe, geriye düştüğü maçı 3-2 kazanmasını bildi. Fakat çok fazla sevinemedi. Çünkü Fenerbahçe'nin şampiyon olması Galatasaray'ın puan kaybına bağlıydı. Galatasaray da puan kaybetmediği için Fenerbahçe'nin umutları iyice tükendi. Buna rağmen çok küçük bir ihtimal de olsa son haftada Ali Sami Yen Stadı'nda oynayacak olan Galatasaray, Gençlerbirliği OFTAŞ maçından 1 puan çıkaramadığı takdirde, Fenerbahçe de Trabzonspor deplasmanında galip geldiği takdirde şampiyon Fenerbahçe olur.

Galatasaray son maçtan en az 1 puan çıkarır. Beraberlik Galatasaray'a yetiyor. "Galatasaray şampiyon" diyebiliriz ama futbolda ne olacağı belli değil. Şampiyonluk turları atan Galatasaraylılar sevinçlerinde haklılar. Turkcell Süper Lig'deki tüm takımları tebrik ediyorum. Galatasaray'ı da bu azminden ve başarısından dolayı kutluyorum.

Not: Bu arada Turkcell Süper Lig'den, Bank Asya 1. Ligi'ne düşecek olan takımlar da belli oldu. Vestel Manisaspor, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa önümüzdeki sezon 1. ligde mücadele edecek.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..