Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '10

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray savunmasındaki sorunu unutmuş

Galatasaray savunmasındaki sorunu unutmuş
 

Rijkaard da aynı Kocaman gibi geçen senenin takımını ve dizilişini koruyarak sadece zorunluluktan santrafor hattında Batdal’ı, gönderdiği Keita’nın yerine de Serdar Özkan’ı alarak oynamayı tercih etti. Galatasaray geçen sene de hücumda hiç de kötü bir takım görüntüsü vermiyordu. Rakiplerini açık farkla yeniyordu. Bu karşılaşmada da Batdal’ın yerinde Baros olmuş olsaydı ilk yarı büyük bir ihtimalle 3 ya da 4 farklı olarak Galatasaray’ın lehine sonuçlanırdı. Ancak öyle olmadı; Arda’nın kalecinin üzerine nişanladığı topun yön değiştirerek kaleye girmesiyle golü bulabildi. İkinci gol de de düzgün bir şut çıkardığı söylenemez.

Ancak savunması için aynı şeyleri söylemek mümkün değil...

Galatasaray daha sonra yine zorunluluktan dolayı oynayan futbolcularını çıkardı yerlerine Pino ve Kewell girdi. Pino, sanki Keita tarzında bir oyuncu; kanatlardan dikine çok hızlı hücum ediyor. Ancak içeriye son topu gönderemiyor. Ancak acele etmemek gerekiyor henüz sadece 25 dakika izlemiş durumdayız.

Kewell gitsin mi kalsın mı sorusunu sormak bile futbol için büyük bir ayıptır. Geçen sezon bunu yazmıştım, Kewell tarzındaki oyuncuları oynatmasanız bile kadronuzda bulundurmanız gerekir. Arda’nın ikinci golü öncesinde sağ kanada o kadar güzel bir top attı ki ister istemez golle sonuçlandı. Benim gönlümden o golü Kewell’ın atması geçti.

Galatasaray diziliş olarak aynı yapısını koruyor. Ancak Barış, Ayhan, Sarp üçlüsünün ya da Cana’nın orta sahada ne tür bir üretkenlik göstereceği biz üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyoruz ayrıca bu filmi geçen sene izledik. Bu bölgede yaratıcı bir futbolcu gerekiyor. Rijkaard muhtemelen Stoch’u burada kullanacaktı, iyi de olurdu; olmayınca alternatifini üretemedi. Cana tam bu formata uyuyor mu, izleyeceğiz.

Savunmada Galatasaray bu sene de sorun yaşayacağa benziyor çünkü Neill bizim geçen sene izlediğimiz Neill değil. Dünya Kupası’ndan sonra başka biri olmuşa benziyor. Servet sanki her sene biraz daha ağırlaşıyor.

Bir buçuk ataktan iki gol yemek kolay bir iş değil hani… Normalde bu maçı açık farkla kazanması gerekiyordu. Muhtemelen önceki günden bu yana Young Boyslular da böyle düşünüyor olmalıdır. Galatasaray’ın zaten işleyen mekanizmasını bozup yeniden kurmaya çalışacağına sorunlu olan bölgeye takviye yapması daha anlaşılır olurdu. Tercihleri teknik adam belirliyor.

Takımlarımızın görüntüsü ilginç tabii… Galatasaray Fenerbahçe’ye yeniliyor; Fenerbahçe gidip ağır bir hezimet alacağı maçı 2-2 tamamlıyor, Galatasaray 2-0 öne geçtiği maçı neredeyse kaybedecek duruma geliyor.

Sezonun daha çok başındayız. Ancak hem Galatasaray’ın hem de Fenerbahçe’nin futbolcu eksikliği yaşadığını düşünüyorum. Bunun üzerinde konuşacağız…

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..