Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '10

 
Kategori
Spor
 

Kaybolmuş Beşiktaş

Kaybolmuş Beşiktaş
 

Dünkü yazıda Fenerbahçe için “perişan oldu” demiştim ya dün akşamki Beşiktaş’ı görünce vallahi haksızlık etmişim. Meğer ne de zormuş Avrupa’da adı sanı duyulmamış takımları yenmek!

Plzen maçı, hazırlık kampı boyunca önemli bir rakiple karşılaşmayan Schuster’in Beşiktaş’ının ilk ciddi sınavıydı ama açıkça söyleyebiliriz ki siyah beyazlılar sınıfı geçemedi.

Her şeyden önce Alman teknik adamın takıma oynatmak istediği 4-1-3-2 mevcut kadro için iki beden büyük bir elbise. Bu sistemi rakip savunmayı yıpratma özelliği olmayan Nobre veya Bobo, rakibe baskı uygulamayan Quaresma, Nihat, Delgado ve Hilbert ile oynamak rakip kim olursa olsun tam bir intihar olacaktır. Nitekim özellikle Hakan’ın kalesinde devleştiği ilk yarıda rakibin oyuna hâkim olmasının en büyük nedeni temsilcimizin açık oyuncularının topu rakip yarı alanda tutacak veya rakibin kendi sahasından çıkmasını engelleyecek girişimlerde bulunmamasıydı.

Bu sistemde orta saha ve ileride oynayan oyuncuların sahip olması gereken bir diğer özellik de savunmaya yardımcı olmak. Fakat özellikle ilk yarıda ne Quaresma’nın, ne de Hilbert’in arkalarında oynayan İbrahim ve Erhan’ı düşünmeleri rakibin kanatlardan çok önemli fırsatlar yakalamasına neden oldu.

Tüm bunlara rağmen siyah beyazlıların rakip kalede pozisyon bulmakta oldukça zorlanması da dün akşamın belki de en kabul edilemez durumuydu. Öyle ya madem çok hücumcuyla oynuyorsun, madem savunmaya yardım etmiyorsun o halde gol pozisyonları yakala; maalesef o da yoktu.

İkinci yarıda Beşiktaş’ın biraz daha toparlanmış görünmesinin tek nedeni, Necip’in girmesiyle temsilcimizin geri orta sahasının iki oyuncu ile korunması oldu ki bu durum hem topun Beşiktaş’ta kalmasını sağladı hem de rakibin net pozisyonlarını başlamadan sona erdirdi.

Sonuç olarak bir gün önceki Fenerbahçe’den sonra dün akşam da Beşiktaş hem şansı hem de kalecisi sayesinde sahadan beraberlikle ayrılmayı başardı. Bu sonuçların, artık Avrupa’da kupa beklediğimiz takımlarımız için hiçbir kabul edilebilir tarafı yok. Fakat bu maçtan çıkan en net sonuç Schuster’in ya taktiğini ya da oyuncularını değiştirmesi gerektiği.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..