Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Servet'le başlıyor : 1-0.

Galatasaray Servet'le başlıyor : 1-0.
 

Servet, Galatasaray'ın TT Arena'daki ilk golünü attı...


Spor Toto Süper Lig'in 2.devresinin ilk haftasında Galatasaray, yeni stadyumunda Sivasspor'la karşılaştı. Servet, Türk Telekom Arena'daki ilk maçı kaydetti.

Galatasaray, farklı bir ilk 11'le çıktı. Benim dikkatimi çeken Yekta ve Emre'nin ilk 11'de oluşuydu. Onları merak ediyordum, özellikle Yekta'yı. Çünkü Yekta'nın kaliteli bir futbolcu olduğunu biliyordum, Galatasaray'da nasıl bir performans göstereceği benim için merak konusuydu. Arda'nın sakatlığı Yekta için bir fırsattı.

Galatasaray, maça tutuk başladı. Sivasspor ataklarını durdurdu. Daha sonra hücum etmeye başladı. Özellikle Culio'yla etkili oldu. Maç, Sivasspor'un yarı sahasında geçmesine rağmen önemli gol pozisyonları bulamadı Galatasaray. Emre ve Yekta da açıkçası iyi besledi hücum hattını.

2.yarıda iki takım da çok farklıydı. İkisi de çok mücadeleciydi. Savaşan takımlar vardı ortada. Bu da bize zevkli bir maç izletti. Galatasaray'da özellikle Barış ve Sabri etkili göründü, sonradan giren Stancu da aynı şekildeydi. Güzel organizasyonlar, güzel paslaşmalar vardı Galatasaray adına. Nitekim güzel bir paslaşma da golü getirdi. Servet, maşallah iki yönlü bir futbolcu, her bölgede taş gibi, Allah nazarlardan saklasın.

Galatasaray adına bence Ufuk iyiydi bugün. Lorik Cana da bence Galatasaray adına faydalı bir isim. Servet zaten tartışmasız... Sol bekte Hakan... Hakan için pek bir şey diyemeyeceğim, genelde ileride gördük, doğru iş de yaptı, yanlış iş de. Hakan cidden çok enteresan. Bence oynatılması hata. Insua ondan kesinlikle daha faydalı bir futbolcu. Sağ beke bakarsak, Sabri... Her zamanki gibi çok koştu, golü hazırladı, iyi mücadele etti. Orta ikilide Ayhan ve Barış vardı. Barış bence bugün etkiliydi, Ayhan yanlış işler yaptı. Ayhan'ın kredisinin dolduğunu düşünüyorum, Mustafa oyuna sonradan girdi ama kesinlikle Ayhan'dan daha etkiliydi. Kanatlara bakarsak, Culio her zamanki gibi sol ayağını çok iyi kullandı. İyi paslar attı, iyi çalımlar attı. Yekta ise beklediğimden çok daha iyi bir performans gösterdi... Galatasaray'a faydalı olabileceğini gösterdi. Emre de aynı şekilde, bugün doğru işler yaptı. Özellikle de ortaları çok iyiydi. Mantıklı işler yaptı. Kazım bugün etkisizdi bence fakat yine de mücadeleci göründü.

Kısacası bugün sahadaki takım, Galatasaray'dı. Gerçek Galatasaray kendini göstermeye başladı. Sonuç pek tatmin etmeyebilir fakat sahadaki futbol beni tatmin etti. Mücadeleci, iyi bir Galatasaray vardı. Bu şekilde devam etmek önemli. İstikrar gerekli bu takım için, haftaya Bursaspor'la önemli bir maç var... Eğer bu futbolu sahaya yansıtırsa Galatasaray, hem haftaya, hem daha sonraki haftalarda avantaj sağlar.

Harry Kewell, Milan Baros, Arda Turan ve Lucas Neill da takıma geri dönecek, bunları da unutmamak gerek... Eğer her şey yolunda giderse, Galatasaray ligi iyi bir noktada bitirecektir...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..