Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray suçsuz, Adnan Polat mı suçlu?

Galatasaray suçsuz, Adnan Polat mı suçlu?
 

Pür-ü pak takımlarımızdan her gün yeni bir açıklama geliyor…

Kimi gelecek şampiyonluğun coşkusu içinde, ileriki yıllarda Avrupa’da kazanacağı başarının hazzını yaşarken, kimi de Avrupa’dan gelen tatlı paranın hayaliyle, şampiyonluk kupası ruhunu şehrin üzerinde dolaştırıyor.

Her biri rüyadan uyanınca, kendilerinin ne kadar temiz olduklarını, pür-ü pak olduklarını hatırlayıp, birilerinden bir şeyler istiyorlar. Kimi şampiyonluğu istiyor, kimi şampiyonluk kupasını…

Sanki Türkiye ligini kendi aralarında oynayıp, birbirlerini şampiyon ilan ediyorlar. Sahada akıtılan tere, verilen mücadeleye saygı göstermiyorlar. Sahada kazanamadıklarını, masa başında almaya çalışıyorlar.

3 Temmuzdan beri sürdürülen Şike ve Teşvik pirimi soruşturmasında, hazırlanan iddianame birçok gerçeği ortaya seriyor. Bu soruşturmanın aslında Fenerbahçe’ye yönelik yapıldığı, Fenerbahçe üzerinden Türk sporunun ele geçirilmeye çalışıldığı gün gibi aşikâr.

Örneğin; aynı dosyanın içinde; Fenerbahçe’nin 2006’da şampiyonluğu kaybettiği maç olan Denizlispor-Fenerbahçe maçı da yer alıyordu. Bu maçla ilgili olarak o günlerde de dillendirilen Galatasaray’ın Denizlispor’a teşvik verdiği iddiası, bu güne kadar aydınlanamadı.

Şike iddianamesinden çıkartılan bu maçla ilgili dosya, Asliye Ceza Mahkemesine gönderilerek, örgütlü suçlar kapsamından çıkartıldı.

Şimdilerde soruşturmayı yürüten normal(!)Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianame ile Asliye Ceza Mahkemesine açtığı davada, zamanın Galatasaray yöneticisi Adnan Polat hakkında 7 yıl hapis cezası istiyor. Adnan Polat sanki o zaman, o kulübün başkanı gibi…

Teşvik’i vereni suçlarken, alan hakkında her hangi bir soruşturma yürütülmedi. Hala da yürütülmüyor. Hatırlarsanız, o dönemde ‘Konuşursam ortalık karışır’ diyen Denizlispor Başkanı Ali İpek, o günden bu güne kadar susmaya devam ediyor. Tabi böyle olunca da Türk futbolundaki ‘şaibe’ orta yerde duruyor!

Gündemi hep Fenerbahçe meşgul ederken, birden bire pür-ü pak takımlarımızdan Galatasaray hakkında ortaya çıkan iddianame, sadece Adnan Polat ismi etrafına sıkıştırılıverdi. Hemen Galatasaray takım olarak bu sürecin dışına itiliverdi. Hiçbir medya kuruluşu, ülkeye şike ve teşviki getirdiği medyada tartışılan bir takımı gündeme getirmedi.

Adnan Polat hakkında 7 yıl hapis istemiile açılan davaya konu olayı kısaca hatırlamakta yarar var. Neydi Fenerbahçe’ye şampiyonluğu kaybettiren o olay?

Denizlispor-Fenerbahçemaçında, Galatasaray Denizlisporlu oyunculara Teşvik pirimi verip, Fenerbahçe’ye yenilmemelerini sağlayarak şampiyon olmuştu!

O günden bu güne bu olayı soruşturmayan yetkili ve etkili kişiler, Fenerbahçe’ye yönelik operasyondan sonra, mecburen bu olayı da irdelemek zorunda kaldılar.

Galatasaray’a bu olayla ilgili yöneltilen suçlama neydi?

Galatasaray’ın o dönemde Futbol Şube Sorumlusu olan Adnan Polat üzerinden Denizlisporlu futbolculara 1,5 milyon dolar ödendiğiydi…

Bu para ile ilgili yöneltilen sorulara, bu parayı futbolculara verdikleri söylendi. Orta yerde makbuz olmayınca, bu paranın Rigobert Song isimli futbolcuya ödendiği söylendi. Ancak belirtilen 1,5 milyon dolarlık paranın makbuzu bir türlü bulunamadı!

Netice itibarıyla burada tek suçlu Adnan Polat gösterilip, onun hakkında 7 yıl hapis cezası isteniyor. Galatasaray böyle bir işin içine girdiği zaman, kurum olarak suçlanmayıp, kurumu bu tür olayların altına sokan kişiler suçlanıyor. Söz konusu Fenerbahçe olduğu zaman da, kurum olarak hem kulüp, hem de kişiler suçlu sayılıyor!..

Bu nasıl bir hukuk anlayışı?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..