Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Ümit Vermedi

Galatasaray Ümit Vermedi
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Galatasaray, Ali Sami Yen’deki son maçına Ziraat Türkiye Kupası’nda Beypazarı Şekerspor karşısında çıktı. Yeni transferler Kazım ve Culio’nun kulübede başladıkları mücadelede Galatasaray ilerisi için hiç ümit vermedi. 

İlk yarı ve ikinci yarının sonlarına kadar Galatasaray futbol adına sahaya bir şey koyamadı. Karşılaşma denk kuvvetler mücadelesi şeklinde geçti. Sahadaki takımlardan birinin Galatasaray olduğunu belirleyen sadece oyuncuların üzerindeki formaydı. 

Nitekim 23. dakikada Galatasaray klasik gollerinden birini daha yedi ve Ali Sami Yen’deki son maçında yine mağlup duruma düştü. Nasıl Insua o topa vurdurmamalı idiyse Kaleci Aykut da böyle yanlış çıkışlarla ileride yakalanmamalı. Yoksa maç boyunca protestolara maruz kalmaktan kurtulamaz. Sarı- kırmızılıların kaleci sorununu çözmeleri lazım. 

Müzmin sakat Gökhan Zan, 30. dakikada yerini yeni transfer Cluio’ ya bıraktı. Hagi, ikinci yarıya da Aydın Yılmaz’ın yerine Kazım’ı alarak başladı. 

Bu değişiklikler Galatasaray’ı biraz hareketlendirdiyse de sonucu değiştirecek bir aktiviteye rastlanmadı. Ancak 65. dakikada Kazım’ın kafa vuruşu ile yakalanan pozisyon ilerleyen dakikalar için de bir sinyal niteliği taşıyordu. 

Gerçekten de oyunun bu bölümünde Galatasaray’ın ileride daha fazla çoğaldığını gördük. Bulunan pozisyonlarda ise Beypazarı Şekerspor kalecisi Önder başarılıydı. 

Emre Çolak’ı da oyuna alan Galatasaray’ın oyunun bu bölümlerinde pozisyonlara girebilmesinin önemli bir nedeni de rakibinin fizik gücünün düşmesiydi. Hagi’nin bu durumun da etkisiyle risk alarak ikinci bir forvet olarak ileriye sürdüğü Servet 72. dakikada attığı güzel röveşata golü ile sarı- kırmızılı takıma beraberliği getirdi. 

82. dakikada Insua’nın güzel ortasına kafayı vuran Arda takımını 2- 1 öne geçirdi. Böylece stadda bulunan gerek yönetim gerekse de taraftarlar rahat bir nefes aldı. Uzatma dakikalarında da yeni transfer Kazım, Ali Sami Yen’deki son golü attı. 

Bu akşam dikkat çekenler arasında Insua vardı. Gerçi rakip ileri çıkıp Galatasaray’ı rahatsız etmedi ama yine de bu oyuncunun ileri çıkışları etkili oldu. Arda, istekli ama daha tam hazır değil gibi geldi. Cluio, ümit verdi. Kazım oyunu hareketlendirdi. Geleceği ise kendi ellerinde. 

Galatasaray lig için hiç ümit vermedi. Lig’de karşısına çıkacak düzenli takımlar önünde zorlanırlar. Takımın başta kale olmak üzere bir iki kaliteli transfere daha ihtiyacı var. 

Beypazarı Şekerspor, Galatasaray gibi bir rakip karşısında iyi mücadele etti. Eğer ileri daha çok çıkabilselerdi Galatasaray’ı daha fazla zorlayabilirlerdi. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..