Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Elveda Ali Sami Yen Stadı...

Elveda Ali Sami Yen Stadı...
 

Mekanın cennet olsun Başkan'ım..


Duygular biraz karışık, bir devir sona erdi... Bir dönem benim de sık gitme şansı bulduğum, son bir kaç yılında ise az gidebildiğim Ali Sami Yen Stadı ışıklarını bu akşam bir daha açmamak üzere söndürdü.  

Hemen her hafta, Allah'tan bir engel olmadıkça orada bulunan Galatasaraylılar, haklarını helal etsinler Ali Sami Yen Stadı' na... Ali Sami Yen size hakkını helal etti, emin olun... 

Yaşanan hüznü, Galatasaraylı olmanın ne demek olduğunu, şiir okurken Ali Kırca'nın sesinden, onu dinlerken ıslak gözleriyle donup kalan, biraz şaşkın, biraz sersem, biraz buruk ama çok hüzünlü Tugay Kerimoğlu'nun, Arda Turan'ın, George Hagi' nin bakışlarından anlayabilirdiniz... 

Adnan Polat hakkındaki son yazımın zehir zemberek olduğunu takip edenler bilir. Buna rağmen ben, "böyle bir günde" Galatasaray başkanı sıfatıyla konuşma yapan Adnan Polat' ın yuhalanmasını yanlış buluyorum, reddediyorum! Alkışlamazsın olur biter. Adnan Polat'ın kötü bir başkan olduğunu düşünebilirsiniz ancak çok iyi bir Galatasaraylıdır! Gün, ayrımsız şartsız Galatasaraylılar' ın günüydü... 

Maçı teknik olarak analiz etmenin çok önemi yok aslında ama biraz değinelim:  

Galatasaray maça 3-0 galip çıkmış bir havadaydı. Rakip Beypazarı Şekerspor'un Spor Toto 2. Ligde olmasının Galatasaraylı futbolcuların konsantresine negatif etki ettiği açıktı. Sanki koşmadan, becerilerini ortaya koymadan maçı alabilirlermiş havadaydılar.  

Galatasaray serbest atışları kullanamıyor! "Armutspor" bile rakip kalede arada bir tehlike yaratır ama Galatasaray yaratamıyor. Arda ve Aydın başta olmak üzere ceza alanı civarından kullanılan bütün serbest vuruşları, kısa kullandıkları için rakibin en öndeki adamları leblebi gibi topladı. Kullandıkları serbest vuruşlara daha iyi konsantre olmak zorundalar. Antremanlarda yeterince çalışmadıkları belli. Kendilerinden daha fazla becerili hareketler beklenen bazı futbolcular, antreman bitince özel çalışmalı. 

Kornerleri hangi köşeden kimin kulanacağı da belli değil, eline top geçen köşe vuruşunu kullanıyor.  

Galatasaray'da becerikli adam sıkıntısı devam ediyor. Becerikli adam olmayınca top kaybı artıyor, rakip de kapanırsa gol pozisyonu bulmak imkansız hale geliyor. Bizim mahalleden 11 adam çıkarsak, ilk yarıdaki Galatasaray'dan gol yemeden 45 dakikayı çıkarırız.  

İkinci yarıda Culio bu açığı biraz olsun kapattı. Ayaklarını iyi kullanıyor, koşuyor, pas hatası minimum düzeyde, etkili şutları var.  

Aydın, Colin Kazım' ı seyrederken bir şeyleri düşünmüş müdür acaba?  

Hagi, Hakan Balta'yla göle maya çalmaya çalışıyor demiştik, aynı uygulamaya bu akşam da devam etti. Gökhan Zan arıza çıkarınca Hakan'ı geriye kaydırarak Gökhan Zan'ın yerine oyuna Culio'yu aldı. Sanırım bu değişiklikten sonra Hakan Balta ile orta sahada mayanın tutmayacağını fark etmiştir. Skor basını ise bunu eleştirmek için Galatasaray'ın yenilmesini bekliyor, yürekleri yok..  

Ayrıntıya girmeyeceğim bu kez. Oyun içinde uyuyan, çizgi bekçisi Aykut'un kaleci olduğuna siz hala inanıyor musunuz? Bu sezon da Galatasaray'daki son sezonu olmayacaksa, ben yanıldığımı kabul ediyorum.  

Insua bu takımın oyuncusu değil. Defans yönü çok zayıf, pas hatası çok. Bazen iyi bindirmeler yapıyor ama bu yeterli değil. Çağlar yine sakatlandı, umarız çabuk döner..  

Emre Çolak... Yine yine yine aynı! Dakika 84... O yaştaki bir genç, topun avuta gideceğini anlayınca rakipten tekme yemiş gibi kendini yere atıyor, sahtekarlık yapma ihtiyacı hissediyorsa kimse bana bu gencin yıldız adayı olduğu söylemesin. Daha önceki maçlarda da bunları hep yaptı, devam ediyor. Bu gençten "sporcu" olmaz! 

Galatasaray'ın idarecileri nerede!?  

Maçtan en çok akılda kalacaklar; onyıllarca akıldan çıkmayacak büyük bir rezaletten son 20 dakikada kurtulunmuş olması, Servet'in şık rövaşata golü ve Ali Sami Yen Stadı'ndaki son golü Colin Kazım'ın atmış olmasıydı. Maçlar 70 dakika oynasaydı, Ali Kırca o şiiri okuyabilecek miydi merak ediyorum..  

............  

Sen  

Ali Sami "Yen'din!  

.......................  

Sevgili Özhan Canaydın Başkan' ım...  

Yeni stadına geçiyor Galatasaray'ın... Benim gönlümde oranın adı "Özhan Canaydın TT Arena" stadıdır. Yönetimin de utancı...  

Bu vesileyle sana, mekanın cennet olsun demeyi bir borç biliyorum...  

(O açılışa gitmek için ne kadar uğraştıysam da davetiye bulamamanın üzüntüsü içerisindeyim) 

...........  

Ankara'da beş şehidimiz var.. Gencecik üsteğmenler... Türk milletinin başı sağolsun... 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..