Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '09

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray ve total Rıjkaard

Galatasaray & Total Rijkaard

İlk resmi maçında Galatasaray hiçde iyi görünmedi. Ne oynanmaya çalışılan sistem ne sahada ki futbolcuların ne yapmaya çalıştığı ne de Rijkaard’ ın tam olarak neyin peşinde olduğu anlaşıldı. Tam bir curcuna.

Değişim sancılıdır. Kolay olmaz, öyle hop deyince bişey olmaz zaten. Zaman gerekir, sabır şart. Adam gibi bekleyip göreceksin yani. Doğru hamleler yaparak destekleyeceksin peşinde olduğun değişim hareketlerini. Ben arkandayım deyip 1-2 hafta sonra sırt cevirmeyeceksin, değişmek ve değiştirmek istiyorsan bişeyleri.

Rijkaard’ ın istediği total futbol denilen efsaneyi Gs’ ye oynatmak. Rakip takımı delirten bir oyun tarzı bu. Topun kontrolu hep sizde olacak, rakibe oyun kuracak imkanları vermeyeceksiniz. Koşan bir orta saha, kapılan topların hızla ileri oynanması, toplu defans ve hucum. Bu oyun tarzına karşı maç bitsede kurtulsak havalarına sokulan rakip takımlar.

İşte total futbol bu.

Gelelim bizim konumuza. Rijkaard’ ın istediği belli, Barcelona’ ya büyük başarılar kazandıran, İspanya milli takımını Avrupa şampiyonu yapan bu sistemi GS’ ye de uygulatmak. Dün gördük ki bu hiçte kolay olmayacak. Gerek oyuncu kalitesi, gerekse başlangıçta yazdığım değişimin zaman ve sabır istemesi (Türkiye’ de futbol da geçerli olmayan kavramlar zaman tanımak ve sabırlı olmak) Rijkaard’ ın işinin gerçekten zor olduğunu ortaya koyuyor. O kadar çok örnek var ki bu konuda. Saymakla bitmez.

Bu takım rakip Tobol’ u İstanbul’ da rahat geçer, sorun tur geçilmesi değil zaten. Sorun istenilenlerin sahaya yansıltılmasıyla mı turun geçileceği.

Ya da sistemin oturmasının ne kadar zaman alacağı ve buna başta Adnan Polat olmak üzere ne kadar sabır gösterileceği. Sabret Adnan, olacak göreceksin J

Bekleyelim görelim….

 
Toplam blog
: 4
: 626
Kayıt tarihi
: 17.07.09
 
 

25 yaşındayım, Uluslararası bir hazır giyim firmasında çalışıyorum aynı zamanda açıköğretim fakültes..