Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '12

 
Kategori
Spor
 

Gamze'nin Aslı'nın peşinden haykırışının anlamı neydi?

Geçen hafta Süreyya Ayhan’ın bir röportajını okudum. Yaşadıkları tam bir dram ve aynı zaman da ders niteliğindeydi. Süreyya Ayhan sanki Amazon ormanına girmiş ve arkasından geleceklere yol açmaya çalışan ilk insan gibiydi.

Onunla birlikte hepimiz bir şeyler öğrendik, gördük.

Ancak Aslı Çakır Alptekin’in öyküsünü okurken, Süreyya’nın yaşadıklarından da kesitler olduğunu şaşırarak gördüm.

O da yasak madde içeren bir ilaç almış ve iki yıl koşmaktan men edilmişti.

Yasak madde denilen şey de genellikle baş ağrısı veya soğuk algınlığı sırasında doktorların verdiği ve hepimizin ezbere bildiği ilaçlar.

Ama kullanılmaması gerekiyor.

Ne yazık ki çocuklarımız, gençlerimiz çok zor şartlarda sporcu olmak için mücadele ediyorlar. Son 6 yılda 11 ile 14 yaşları arasındaki çocukların başına bir SBS derdi musallat edildi. Birçok çocuk mesleki geleceklerini düşünerek spordan, müzikten uzaklaşmak zorunda kalıyor. Liseye girenler de üniversite hazırlığı için başka şeylerden vazgeçiyor.

Olimpik sporlara ilgi duyan gençlerin çalışacağı tesisler de içler acısıdır.

Son bir aydır özel bir nedenden ötürü gün aşırı Üsküdar Burhan Felek Kompleksine gidiyorum. Bir çok sporcu üst üste orada bir şeyler yapmaya çabalıyor. Başka bir alternatif de yok. Var olan alanlar ne yazık ki ince ayar süreçleriyle konut projelerine dönüştürülüyor.

Olimpik sporu destekleyenler çeteci olarak içeri atılıyor.

Buna rağmen Aslı ve Gamze gibi gençler ayakta durup, mücadele ediyor. Şehirden şehre, ülkeden ülkeye gidip, antrenmanlarını yapıyorlar ve dünyada milyonlarca kişinin izlediği bir ortamda peş peşe birinci ikinci olup bayrağımızı dakikalarca o ekranlarda omuzlarında taşıyorlar. Ulusal Marşımızı dinletiyorlar.

Sonra da bu zor şartlar altında mücadele eden sporcular üzerinden mesajlar veriliyor, prim yapılmaya çalışılıyor.

Gamze stadyumu inletti: Aslı ablaaaaaa... 

Gamze, Aslı Ablasının arkasından “arkandayım” diye bütün stadyumu inletirken aslında ikisinin de arkasından gelecek onlarca kızın sesi oluyordu.

Aslı, Süreyya Ayhan’ın, Gamze, Aslı Çakır Alptekin’in peşinden gidip, podyuma çıkarken televizyonları başında izleyen gençler de onları model alacaktır. Bize düşen bu gençleri yüreklendirmektir.

Aynen gece stadyumu doldurmuş izleyicilerin yaptığı gibi...

Dün gece geç saatler yapılan bu yarışı çok büyük bir heyecan ve gururla izledik. Başarının yaşattığı göz yaşları içindeki sevinç duygusu ise tarifsizdi.

İşte biz bu duyguyu hiç unutmamalıyız.

Tebrik ediyorum kızlarımızı ve madalya alan sporcularımızı.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..