Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '08

 
Kategori
Biyoloji
 

GanoTürk

“Latince adı 'Ganoderma Lucidum' olan ve 'Ölümsüzlük Mantarı' diye bilinen mantar, Türkiye'de Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) üretildi.

Ölümsüzlük mantarının Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından konvansiyonel (geleneksel) gastrointestinal kanser tedavilerinde paralel tedavi organizması olarak resmen kabul edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Çolak, Hepatit-C için çok faydalı bir etkisi bulunduğunu kaydetti.

ÇÜ'nün biyoteknoloji laboratuvarında ölümsüzlük mantarını üretmeyi başaran Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çolak, yurtiçi ve yurtdışında ilgi odağı olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Çolak, ‘Ayrıca mantarın en etkin özelliği tansiyon dengeleyici olmasıdır. Kolesterol düşürücü, bağışıklığı kuvvetlendirici, stresi yok edici, kan dolaşımını düzenleyici ve kan damarları içinde pıhtılaşmayı engelleyici, cinsel gücü arttırıcı etkileri sıralanabilir. Bunun yanında kan şekerini düzenleyici, anti-kanserojen etki, hatta saç güçlendirici ve çıkartıcı olarak da değerlendirilmektedir’ diye konuştu.”

http://www.cnnturk.com/BILIM_TEKNOLOJI/BILIM/haber_detay.asp?PID=15&haberID=480278

Ne demiştik?

Dünyanın tüm patentleri taranacak.

Çok iyi bir hukuk ekibi kurulacak. O ekip, bunların hukuksal açıklarını bulacak.

Bilimciler, bu bilgilerden patenti alınabilir olanlardan üretecek.

Sonra da patenti alınacak. Bu arada suda yürüyüp iz bırakılmayacak. Zaten, adımız çıkmış kerize, inmez sekize, kimse aymaz.

‘Hırsızlık’ mı dediniz?

Ne fareyi, ne pencereyi, Gates veya ekibi tasarlamadı. Onlarsız Microsoft bir hiç olurdu ama patenti onlara ait oldu.

Bir de Çinliler’in bir özdeyişi var: ‘Hırsızlar hırsızlıktan yakınıyor.’

Yanki’den kıl koparsan kardır.

Sonsöz: İşte, böyle ürünlerle 100 yaşımı geçmeyi düşünüyorum. Gramı 4 avro imiş, bizimkiler satar 2’den. Otobüse bineceğime yürür, arada bir de mantar götürürüm.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..