Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '07

 
Kategori
Emlak
 

Gayrimenkul danışmanlığı, alıcı ve satıcı müşteriler

Gayrimenkul danışmanlığı, alıcı ve satıcı müşteriler
 

Gayrimenkul sektörü içerisinde 15 yılımı doldurdum, geçen süreçte müşterilerimin gayrimenkul danışmanı olmak ve onları doğru yönlendirmek hep temel hedefim olmuştur.

Gayrimenkul danışmanlığı güven bunalımı içerisindeki sektörümüzde gerçekten çok sorumluluk ve özveri gerektiren, hata kabul etmeyen buna mukabil son derece zevkli bir iş.

Emlakçıdan ayrılan en büyük yanı; kısa mesafe değil uzun mesafe koşması. Gayrimenkul danışmanı satışla müşteri ilişkisini bitirmez, tüm müşterilerine etkin hizmetini satış öncesinde ve sonrasında 7/24 olarak sürdürür.

Hiçbir müşterisinin yanılmasına yada yanıltılmasına müsaade etmez.

Sektöre katkısı olur düşüncesiyle bundan böyle çalışmalarımla ilgili, yada yapılması gerekenlerle ilgili, birikimlerimi sevgili meslektaşlarımla ve gayrimenkul sektörüne yatırım yapacaklar, gayrimenkul almak ve satmak isteyenlerle paylaşmak istiyorum.

Tam profesyonel bir sektör, etkili bir tapu sisteminin yerleşmesi dileğiyle.

İlk Konumuz Satıcı ve Alıcı Müşterilerimiz Olsun

Satıcı ve alıcı olarak; müşterilerimi her gayrimenkul danışmanı gibi iki ayrı katagoride topluyorum.

Peki onlar için neler yapıyorum ;

Öncelikle her iki tarafta bana inanmalı, güvenmeli ve benimle çalıştığı taktirde yanıltılmayacağına kesin emin olmalıdır. İyi bir dostluğun yanısıra saygı ve sevgiye dayalı bir ilişki, profesyonel hizmet desteği ile bütenleşmelidir.

Satarken satıcı, alırken alıcı müşterim zarar etmemeli mutlak müşteri memnuniyetine sahip olmalıdır.

Satıcı Müşterilerim için neler yapıyorum;

Bu müşterilerim haklı olarak her satıcı gibi gayrimenkullerinin en kısa sürede, en yüksek fiyatla satılmalarını isterler.

Mevcut pazar şartları, özellikle rakip pazar analizi, gayrimenkulün o anki satılabilirlilik değerini ortaya koyan temel etkendir. Bu nedenle kendilerine sunduğum pazarlanabilirlilik değeri gayrimenkulün istenilen süreçte pazarlanabilmesi için son derece önemlidir.

Çoğunlukla sunduğum rakamlarla, onların talep ettiği rakamlar arasında fark oluşmaktadır. Buda doğaldır; ilgili gayrimenkule yaptıkları ekstra masraflar, o mülkle manevi bağlantıları, içinde bulundukları ekonomik ve sosyal şartlar satış motivasyonları ile yakından ilgilidir.

Satıcımın motivasyonu yerinde ise - Yani satmaya hem istek, hemde gerçekten ihtiyacı varsa - ve sunduğum pazar analiz raporu doğrultusunda oluşan rakamla gayrimenkulün satışa çıkarılıyorsa doğru işlem yapılmıştır. Aksi taktirde rakip gayrimenkullerin satışını kolaylaştırdığımız gibi bizim gayrimenkulümüzünde pazar da yüzü eskiyecektir, böyle bir gayrimenkulünde pazara çıkarılması da anlamsızdır.

Mevcut pazar şartlarında doğru fiyatla satışa çıkarılan her gayrimenkul, etkili bir pazarlama çalışması ile istenilen süreçte yeni alıcısına kavuşacaktır.

Gayrimenkul satışa çıkarıldıktan sonra, satıcı müşterimi satış sürecindeki gelişmeler konusunda bilgilendirmek te temel görevimdir, böylelikle kendisi için çalıştığımı bilir ve huzurludur.

Alıcı Müşterilerim;

Her alıcı müşterimin beklentilerini, bütçesini, çalışma şartlarını, ailesini yakından tanımalıyım, böylelikle ona en doğru hizmeti en kısa sürede, kendisini yormadan götürebilirim.

Doğal olarak her alıcı mevcut bütçesi ile alabileceği gayrimenkulün en iyisini almayı hedefler. Onları tam tanıdıktan sonra doğru yönlendirmekte bana düşer.

Hiçbir alıcıma telefonla hizmet vermem, mutlaka ofisimde yada bir başka mekanda kendi evleride olabilir, onlarla sohbet etmek, onları yakından tanımak isterim.

Beklentilerini tam aldıktan sonra, sunduğum portföyün satışı, ilgil portföyü görmedikleri halde %60 %70 oranında bitmiştir. Çünkü artık müşterilerimi enaz onlar kadar onları tanıyor ve beklentilerini biliyorum. İlgili gayrimenkulde yapacağım gösterim sadece kapanışı tamamlayacağımız, satıştan bir önceki randevümüz olmalıdır ve bende öyle yapıyorum.

Onlara sunduğum yeni yaşam alanı ile hizmet görevim asla sonlanmaz. Çünkü artık yaşam süreçleri içerisinde ailelerinin bir ferdi de ben olmuşumdur, 24 saat onlara hizmete hazır, onlarla birlikte olan bir gayrimenkul danışmanları vardır.

 
Toplam blog
: 9
: 2172
Kayıt tarihi
: 17.04.07
 
 

Özel öğretim kurumlarında 5 yıl İngilizce öğretmenliği, 1992 yılında gayrimenkul sektörüne giriş - P..