Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '07

 
Kategori
Emlak
 

Gayrimenkul danışmanlığı

Gayrimenkul danışmanlığı
 

İlk yazımda, benim de yeni dahil olduğum gayrimenkul sektöründe danışmanlık yapmaktan bahsetmek istiyorum.

Öncelikle bilinmesi gereken en önemli husus, insan ilişkilerinde başarılı olmanın gerekliliğidir. Yeni insanlarla tanışmaya açık olmak gerekir. Farklı farklı insan tipleriyle karşılaşılacağı unutulmamalıdır ve her farklı insanın da duygu ve davranışında farklılıklar olacağı, insanlara karşı tutumuzuzun pozitif çizgiden kaymaması gerektiği bilinmelidir.

Nasıl ki neşeli, muhabbeti hoş bir insanla diyalog kurmakta zorluk çekmiyorsak, bu hoşumuza gidiyorsa; tam zıttı düşünce ve davranışa sahip müşteriye karşı da aynı olumlu yaklaşımımızı sergilemeliyiz.

Özellikle teorik bilginin önemini vurgulamak istiyorum. Yeni başlayanlar için servis vermek, ölçüm yapmak veya ekspertiz raporu hazırlamak deneyimli bir danışman izlendiği takdirde öğrenilebilir; ama önemli olan müşterinin sorduğu her soruya cevap verebilmek. Herhangi bir olası "Bilmiyorum" cevabı muhakkak puanınızı düşürecektir müşterinizin gözünde, örneğin kira için taahütnamenin ne anlama geldiğini bilmemek veya tapu işlemleri hakkında bilgi sahibi olmamak da eksidir. Ne zaman soruları cevapsız bırakmadığınız gibi ekstra bilgi verebilecek konuma gelebilirseniz (örneğin müşterinizin yeni taşınacağı ev için telefon bağlatabilmesi, suyu açtırabilmesi vb. adına yardımcı olabilecek bilgi sahibi olursanız) o zaman sizin için bu işin zor bir yanı kalmamış demektir.

Zor görünse de iş yapmayı öğrenebildikten sonra gerçekten de keyifli ve kazançlı bir iş; ama eski emlakçılık anlayışıyla değil, kurumsallaşmış firmalarda, belirli standartlarla yapıldığında, ikisi arasındaki farka da bir sonraki yazımda değineceğim.

 
Toplam blog
: 5
: 1663
Kayıt tarihi
: 17.12.07
 
 

Kartal Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nü bitirdikten son..