Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '12

 
Kategori
Siyaset
 

Gaziantep bombacısı PKK lı….

Gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlanan habere göre bombacı, PKK lideri Karayılanın koruması. Gaziantep valisi böyle diyor. Üstelik organizatör de bir okul müdür yardımcısı imiş.

Bu kişiler yakalanıp sorgulandılar ve suçlarını itiraf ettiler mi? Mahkemeleri görülüp hukuk bunlar için bu eylemleri yaptılar kararı verdi mi?

Kocaman bir hayır!...

Ama vali beyin desteği ile yandaş medya suçluları yakaladı, yargıladı, suçlarını sabit gördü ve yarında bakarsınız haklarında ne kadar hapis verilmesi gerektiğini yazarlar.

Olaya ihtiyatlı yaklaşmamızın nedeni açık veya gizli PKK yandaşlığı yapmak değildir. Benzer satırları Türk halkının vergileri ile okuyup yetişmiş, ordumuzda en üst seviyelere kadar yükselmiş subaylarımız bir yığın komik gerekçelerle tutuklandıklarında, medyanın ve üst kademe sivil yöneticilerimizin benzer tavırları karşısında da yazmıştık. Aradan yıllar geçti. Sunulan birçok delilin üretilmiş sahte deliller olduğu ortaya çıktı ama dava siyasi olduğu için mahkemeler tahliye edemiyor.

Beklide bu bombacı ve organizatör gerçektirler. Belki polisimiz çok iyi çalışmış ve gerçek suçluları yakalamıştır. Öyle ise kendilerini candan kutlarız. Her olayda aynı başarıyı göstermelerini dileriz. Ancak ne olursa olsun, mahkemeler kesin kararını vermeden kişileri suçlamak ne yetkililerin ne basının görevi değildir. Değilse Adalet bakanlığını lavedelim gitsin. Onca hâkime savcıya ne gerek var?

Bir önemli konu da gerek basın gerekse yöneticiler daha evvel ki benzer davranışlarından dolayı çoktan güvenilmez olduklarını kanıtlamıştır. İlaveten AB basını bu katliamın Suriye’deki el-kaide gurubunun bir saldırısı olabileceğini güçlü bir şekilde iddia etmişlerdi. Tabii Türk medyası dostumuz olan Suriye muhalifleri hakkında olumsuz tek kelime edemeyeceği için halkımızın bu bilgilerden pek haberi olamıyor.

Bu yüzden biz akıl yürüterek konuya bakalım. Bu bombalama eylemi nasıl ve kime yarar sağlıyor? Bir defa eylemin kurgulanış ve organizasyon işi pek PKK işine benzemiyor. Bu arada taktik değiştirip bu işi yapmışlarsa bilemeyiz… PKK ve KCK olayı üstlenmiyor, dahası kınıyor…PKK ve KCK güneydoğuyu kendi bölgeleri olarak görüyor. O bölgede güvenlik güçleri ile ne kadar çatışsalar da sivil öldürmemeye dikkat ediyorlar. Çünkü ilerisi için düşüncelerinde oraları kendi ülkeleri, insanlar da kendi vatandaşları…

Bu katliamın arkasında aklımıza gelen veya gelmeyen birçok örgüt, ülke ve neden olabilir. Pekala, bir PKK saldırısı da olabilir. Sadece israrla basın ve yetkililerin bu olayı PKK ya maletmek istemeleri benim aklıma soru işaretleri getirdi. Basınımızın ve yetkililerimizin PKK nın üstlendiği saldırılar için bile PKK yapmadı anlamında açıklamalarını hatırlıyorum da...

İzmir 2012-08-25

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..