Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Gaziantepspor-Galatasaray: Hakem, Necati, Tanrı!

Gaziantepspor-Galatasaray: Hakem, Necati, Tanrı!
 

İlk Yarı…

Galatasaray maça Necati’nin takıma katılmasıyla 4-4-2 sistemiyle başladı. Sağ kanatta Engin Baytar, sol kanatta ise Emre Çolak 11’de kendilerine yer buldular. Fatih Terim ilerleyen dakikalarda kanatların etkisizliğini görünce Engin ve Emre’nin yerini değiştirdi.

Gaziantespor 4-3-3 sistem ile sahadaydı. En uçta Cenk Tosun, solunda Bekir Ozan ve sağında Sosa, orta alanda hücuma yakın oynayan Popov ile çok sayıda girişimiyle Yasin Gaziantepspor’da hücumu besleyen oyunculardı.

İlk 25 dakikada kıran kırana orta saha mücadelesi izledik. Galatasaraay, son haftalardaki ölü toprağını az da olsa üzerinden atmış göründü. Dakika 25’den 40’a kadar olan bölümde iki takım da üçer net gol fırsatından yararlanamadı. Gol olmaması imkansız gibi görünse de bu kadar net fırsatları değerlendiremeyen iki takım devreyi golsüz kapattı.

Galatasaray Kanatsız Oynuyor…

4-4-2 sisteminde kanat oyuncularının performansı oyuna doğrudan etki eder. Galatasaray’da haftalardır devam eden sıkıntı bu haftada kendini gösterdi. Daha önce yazdığım yazılarda belirttiğim gibi, Emre Çolak bir kanat oyuncusu değil. Tipik 10 numara pozisyonunda oynayacak bir oyuncu. Fatih Terim de bunun farkında. Bu nedenle, Emre’nin sol kanattaki etkisizliğini görüp, en azından ters ayağından yararlanmak için sağ kanada çekti.

İlk olarak sağda başlayıp, maçı sol kanatta bitiren Engin de bir kanat oyuncusu değil. Bu nedenle Galatasaray kanatlardan etkili olamıyor. Engin ve Emre’nin de sık sık ortaya kayması, Selçuk’un çok iyi oyunu Galatasaray’ın tüm ataklarının ortadan gelişmesini sağladı.

Yetmez Ama Sabri…

Galatasaray ara transfer döneminde en büyük hatayı sağ bek mevkiine oyuncu transfer etmeyerek yaptı. Sabri, bu maçta da çok büyük kademe hataları yaptı. Özellikle, hücuma çıkışların ardından geriye dönmekte zorlandığı için, Gaziantepspor’un soldan yaptığı ataklar etkili oldu. Sabri ne kadar kötü olursa olsun, Eboue gelene kadar, Sabri’nin sağda oynamaya devam etmesi gerekir.

Hakan Balta Atılmalıydı…

Maçın 33. dakikasında Hakan Balta yaptığı hata sonucu topu çizgi üzerinden çıkardı. Çıkardı ama, topu çıkarırken ayağını Sosa’nın kafasına kadar kaldırdı ve mutlak golü engelledi. Bu pozisyonda Hakan Balta kırmızı kart görmeli, Gaziantepsor da çift vuruş kullanmalıydı.

2.Yarı…

Maçın ikinci  yarısına Gaziantepspor daha iyi başladı. Dakika 50’de Sabri yine geriye dönüşte sıkıntı yaşadı, Yasin sağ kanattaki boşluğu görerek topu Popov’a aktardı. Popov güzel bir vuruşla maçı 1-0’a getirdi.

Tanrı’nın Yardımı…

Necati Ateş, Galatasaray’a yürekten bağlı bir futbolcu. Galatasaray’dan gönderilişi son derece hataydı. Geldiği maç, Galatasaray formasıyla çıktığı 100. maçı oldu. Necati’ye en büyük hediyeyi Emre Güngör yaptığı akıl almaz hatayla verdi. Necati de gol vuruşunda klasını konuşturdu ve durumu eşitledi.

Gelen Gol ile Engin Yıldızlaştı…

Galatasaray 2. golü yine beklemediği bir şekilde kontra ataktan buldu. Golde Engin topu çok iyi sürdü, ceza sahası önünde çalımı harikaydı ve Elmander çok şık vuruşla galibiyeti getirdi.

Golden sonra Hikmet Karaman oyuna Turgut Doğan ile Muhammet’i alıp, oyundan Emre Güngör’ü çıkardı. Savunmayı bir kişi eksiltip hücuma bir kişi ekledi. Bu durum tam anlamıyla Engin’e yaradı. Engin geniş alanlarda topu iyi sürebilen, çalım yeteneği olan bir oyuncu. Savunmada eksilen Gaziantep, çok adamla hücuma çıkmaya başlayınca, geniş alanları bulan Engin harika bir yarım saat çıkardı.

Melo Bu Kadar İçeride Oynamamalı…

Geçen yazımda da belirttiğim gibi, Melo’nun hücuma daha fazla katkı yapması gerekiyor.  Maçlarda toplam 1-2 kere hücuma katıllıyor. Bu kadar yetenekli bir oyuncunun bu mevkiide oynatılmaması lazım. Bu oyun sistemi ile, Melo’nun sıradan bir ön liberodan farkı kalmıyor.

3 Puan Önemli…

Galatasaray, oyun anlamında çok tatmin etmese de Selçuk ve Engin’in kıpırdanması, takıma Necati’nin katılması umut verici. Derbi haftasında bu galibiyet çok önemliydi. Bu sonuçla beraber derbide çıkacak her netice Galatasaray’a yarayacak.

Gaziantep Toparlanır…

Gaziantep’in çok iyi kadrosu var. Bulunduğu sıralama gerçek yeri kesinlikle değil. Tolunay Hoca’nın gitmesi ve Abdullah Ercan’ın gelmesi ne kadar hataysa, Hikmet Karaman’ın gelmesi de o kadar doğru bir hamle. Hikmet Karaman bu takımı toparlayacaktır.

Hakem Vasattı…

Bülent Yıldırım, oyuna doğrudan etki edecek olan, Hakan Balta’nın kırmızı kart görmesi gereken poziyon ile  ile Karcemarskas’ın Necati’ye yaptığı penaltı pozisyonunu es geçti.

 
Toplam blog
: 9
: 1199
Kayıt tarihi
: 08.01.12
 
 

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi'yim. Futbol ilgi alanımdır.   ..