Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Guardiola her hafta başka büyük bir başarıya imza atıyor

Barça dökülüyor. Messi süperman değilmiş gol kaçırabiliyor . Fakat büyük topçu herşeye rağmen dünya nın bir numarası.

YÖNETİCİ UZAK GÖRÜMÜ OLAN ADAMDIR.

İşte daha bir ay olmadı Guardiola yılın hocası seçileli. Yılın hocası ve asrın takımı paramparça ve yılın antrenörü acizliğin ,her maçta başka bir versiyonunu gösteriyor.TD lerin büyüğü Guardiola ise  öbürlerini düşünmek dahi istemiyorum.

Barça , Real Sociedad ile oynuyor ve maçın son 10 dakikasında hemde kendi evinde rakibe direnemiyor vakit geçirmek için oyun boşluklarını kullanamaya muhtaç kalıyor. Rakip ligin onüçüncüsü. Skor 2-1 ve biraz daha süre olsa belkide ilk yarıdaki gibi 2 -2 olacak.

Sakatlıklar ya da diğer eksiklikler Barça yı bu kadar aciz duruma düşürebilir mi ? Düşürmemesi gerekir . Ama Pep in kafası bu kadar alıyor galiba. Villareal maçında hiç bir şey yapmayan Adriano yine sahada ve yine takıma zaradan başka katkısı yok. I.Cuenca haftalardır oynuyor ama ondan da katkı alamıyor.Oda oynamaz. katkı yapamaz . Ona da tanınan şans boşa harcanmış zaman.Bu oyuncuya Barça da oynarsa , ki Guardiola oynatıyor , başarı gelmez takım kazanmakta zorlanır .Ya bu oyuncudan ya da başarıdan vazgeçeceksin .

Bir TD oyuncunun ne olacağını göremiyorsa ? Fabregas inanılmaz düşüşte .TD takım içindeki rekabeti arttıracak doğru tercihleri yapmak zorunda ve bunu şu anda en iyi JM real Madrid de uyguluyor. Ancak oda Barça ya direnecek bir takım çıkaramadı . Pepe gibi bir kasap oyuncuya tanıdığı şans Barça ya boyun eğmesinin en önemli nedeni. Bunlar en büyük takımların TD leri.  

Bir ay önce Dünyanın en büyük takımı seçilen Barça nın düştüğü hallere bakın. Son dakikalarda düşülen durum komik ötesi.

Sahadaki bu kötü görüntü oyuncuların yüzlerinde de görünüyor. Belki Messi mutsuzluğu gol pozisyonlarındaki şansızlığı ya da Fabregas ın düşüşü  takımın içindeki huzursuzluğun nedeni.  Guardiola geçen yıl İbrahimoviç i göndermekle neler kaybettirdiğini anlayacak yapıda olmayabilir. Bu takıma erittiği ve küçülttüğünü göremeyenler sezon sonunda Real Madrid in şampiyonluk turunda ayılabilirler.

Bu kendini beğenmiş ama en iki gün sonrasını dahi düşünemeyen adamların YÖNETİCİ olarak çalışmaları ne kadar acı bir durum.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..