Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Gaziler Derneği'nden,Kore gazilerine madalya...

Gaziler Derneği'nden,Kore gazilerine madalya...
 

Kore savaşında kahramanlık gösteren gazilere, Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi’nde düzenlenen


Kore savaşında kahramanlık gösteren gazilere, Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi’nde düzenlenen bir törenle madalyaları verildi.
Törene Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Akdeniz Kaymakamı Bekir Atmaca, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Nejat Akgüner, gazi ve gazi yakınları katıldı.

Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, Kore savaşında üstün başarı gösteren 8 Kore gazisini, Türk Genel Kurmayı ve Kore Genel Kurmayı arasında yapılan bir mutabakat gereği ödüllendirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Mersinimize ne mutlu ki, gazilerimiz Mersin halkını ve adını Kore Halkına ve tüm dünyaya duyurmuşlardır. Kore Silahlı Kuvvetleri, bu madalyaları Birleşmiş Milletler (BM) üyelerinden Kore savaşına katılanlar içinde sadece Türk askerine verilmesini istemiştir. Bu da biz Türkler için bir onurdur.” diye konuştu.

Daha sonra, Kore savaşında kahramanlık gösteren 8 gaziye madalyaları, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Akdeniz Kaymakamı Bekir Atmaca, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Nejat Akgüner ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..