Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Gazlı içecekler kanser yapıyor!

Piyasaya çıktığı ilk günden beri içerisindeki katkı maddelerini bir sır gibi saklayan Coca Cola firmasının sırrı sonunda çözüldü. Yapılan araştırmalarda Coca-Cola'nın içerisinde E211 (Sodyum Benzoat) maddesinin bulunduğu saptanmış, firma uzun süre bu iddialara karşı sessiz kalmıştı. Sodyum Benzoat maddesi siroz, parkinson gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor, hiperaktivite bozukluğuna neden oluyor ve DNA'ya zarar veriyor.

Sadece bu kadar mı? Hayır!..

Genel olarak gazlı içeceklerin birçoğunda bulunan ve küflenmeyi önleyen bu maddenin C vitaminiyle karşılaşınca kansorejene dönüştüğü belirtildi.

Demek ki Coca Cola gibi firmalar ürünün içindeki maddeleri bunun için saklıyorlarmış. İnsanlar bile bile kansere götürülüyor. Sadece para için..

Peki bunun için ne yapılması gerekiyor?

Herşeyden önce ürünün piyasadan biran önce kaldırılması...

Peki kaldırılıyor mu?

Hayır!..

Şirket yılsonuna kadar bu maddeyi ilk olarak diet içeceklerde, daha sonra da diğer ürünlerden çıkaracağını duyurdu. Yani en erken yıl sonuna kadar gazlı içeceklerde yer alan Sodyum Benzoat çıkarılmayacak. Bile bile lades diye buna denir.

Hadi başta Coca Cola olmak üzere gazlı içecek üreten firmalar çok zararlı olan bu ürünü maddi gayeler nedeniyle ürünlerinden yılbaşına kadar çıkartmayacaklar. Peki bizim Sağlık Bakanlığımız ne güne duruyor?

Sağlık Bakanlığı konuyu araştırıp "bu ürün insanlık için çok zararlı ve tehlikelidir. Ülkemizde satışı yasaklanmıştır" diyemiyor mu?

Göreceğiz.

Ancak şunu da belirtelim ki, Rusya'daki Çernobil faciası sonrası Sağlık Bakanlığı, başta Rize olmak üzere üretilen çaylarda radyasyona rastlanmadığını belirtmişti o dönemde. Hatta dönemin Sağlık Bakanı'nın verdiği pozları hatırlarsınız eminim. Daha sonra ortaya çıktı ki çaylar " buram buram radyasyon kokuyormuş". Çok sayıda insanımız o dönemde kanser oldu ve hayatını kaybetti.

Devletin sorumluluğu üreticilere karşı değil, insanına karşıdır. Bunun bilincinde olmayan devlet, devlet değildir.

Ben burada tüm yetkilileri göreve çağırıyorum. Sağlık Bakanlığı, olmazsa savcıları bu konuda kamu davası açmaya çağırıyorum.

Bu tehlikeye televizyonların ve yazılı medyanın nasıl yaklaşacağını da merakla bekliyorum.

Son bir not. Eğer yakın dönemde tüm kanallarda Coca Cola gibi gazlı içeceklerin reklamları ayyuka çıkarsa bilin ki medyayı susturmak için verilen reklamların görüntüsüdür bu.

Bekleyip göreceğiz.

Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 74
: 2756
Kayıt tarihi
: 09.04.07
 
 

On yıldan fazla süredir reklam ve halkla ilişkiler sektörü ile internet ortamında medya sektöründe h..