Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '09

 
Kategori
Deneme
 

Geç kalmak.

Geç kalmak.
 

Hazan düşmüş saçının tellerine,

Gençliğini arar öykülerde gözlerin.

Titrer kalemin aşkı anlatırken,

İki damla gözyaşı ortak olur hasretine.

Loş ışıkların ardına saklarsın yüzünü,

Tırnakların hep ojelidir, damarlı ellerinde,

Ayak bileklerin incedir eskisi gibi,

Ama dizlerin taşımaz artık bedenini.

Kalemi bırakıp arkasına yaslandığında , yorgundu... Herkes bahar heyecanı ile aşık olurken, yepyeni umutlar yeşertirken içinde yazdığı mısralara baktı... Kalkıp bir sigara aldı. Gerçekten de narin bedeni çok fazla değişmemişti. Ama menapoz sonrası bel çevresi kalınlaşmıştı. Diz kapaklarından sesler geliyordu her adım attığında. Göğüsleri sarkmıştı. Elleri yılların yıpranmışlığından daha sık kuruyordu. Sürekli krem kullanıyordu artık. Tırnakları ojeli olsa da derisi elastikiyetini kaybetmişti.
Gözlerinin etrafında ki kırışıklıklara baktı. Fazla değilse de başlamıştı artık. Yüzü de gergin durmuyordu. Gözleri..."Eşek gözlü" dediklerinde çok kızardı bir zamanlar... Kirpiklerine rimel sürdüğünde kaşlarına değerdi.

Bu değişime uyum sağlayamıyordu. Nasıl alışacaktı ? Düşünceleri, yaşam biçimi, hayalleri halâ gençti fakat bedeni yaşlanıyordu. "Lânet olası östrojen" diye geçirdi içinden. Sonra kendine kızdı. Bu gün olmasa yarın , ama mutlaka bir gün olacaktı. Östrojensiz bir hayata alışmalıydı. Artık genç değildi... Ona hayranlık duyanlar da yoktu. Aşık olunmak için de epey yaşlanmıştı. Peki o olabilir miydi? Sevinçle "evet" dedi evet olabilirim. Durdu... Buruk bir şekilde gülümsedi...

İki gün önce otobüste kendisine yer veren 30 lu yaşlarda ki yakışıklı genç geldi aklına. "Buyrun ayakta kalmayın." dediğinde "teşekkür ederim" diyerek oturmuştu. Az sonra yanı boşaldığında genç adam yanına oturdu. Kulağında ki kulaklığı işaret ederek "Bravo bu yaşta halâ kulaklığınızı takmış müzik dinliyorsunuz." dedi. "Müzik dinlemenin yaşı mı var?" "Yanlış anladınız. Müzik dinlemeniz değil. Çağı takip etmeniz güzel olan. Cep telefonunuza kulaklığınızı takmış dinliyorsunuz. Annem telefonu kullanmayı öğrenemedi halâ." "Anneniz kaç yaşında ?" 51.

Annesiyle arasında 1 yaş vardı. Aman Tanrım dedi . Demek ki aşık olmak için de çok geç.

Yeniden masaya oturdu. Üşüyordu. Gece yarısını çoktan geçmişti saat. Yeni bir sayfa açtı. Aklına gelen şarkının mısralarını yazmaya başladı...


Ben gamlı hazan, sense bahar

Dinlede vazgeç.

Sen kendine kendin gibi bir taze bahar seç..

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..